Uzman Antrenörleri ile Kırşehir “GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları” kapsamında yüzme antrenmanları devam ediyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye’nin dört bir yanına inşa ettiği portatif yüzme havuzları ile gençlere yüzme imkanı sunuyor.
Kırşehir’inde arasında bulunduğu yüzme bilmeyen kalmasın projesi ile yaz ayların serinleten yüzme antrenmanlar başladı ve geleceğin sporcuları hem eğleniyor hem de sporunu yapıyor.
Gazetemize açıklamada bulunan antrenörler çocukların erken yaşta yüzme öğrenmenin faydalarını şu şekilde ifade ettiler.
Yüzme, çocuklar için keyifli olduğu kadar oldukça da faydalı bir aktivitedir. Bu aktiviteyi daha eğlenceli hale getirmek için çocuklara yüzmeyi öğretmek en doğru adım olacaktır.
Kas ve iskelet gelişimine katkı sunan, boy ve kilo dengesini koruyan yüzme aktivitesini çocuklar yaz kış havuzda gerçekleştirebiliyor.
Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte denizde yüzmenin heyecanı minikleri bu denli sarmışken yüzmenin çocuklar için faydaları nelerdir incelerken, çocuklar için Stil Oyuncak deniz malzemelerine de birlikte göz atalım.
Yüzmenin Çocuklar Üzerindeki Faydaları ve Önemi
Vücudun tüm kas sistemini aynı anda çalıştıran yüzme sporu, çocukların gelişiminde oldukça önemli bir rol oynuyor. Özellikle küçük yaşta yüzmenin faydaları saymakla bitmiyor.
Yüzmenin çocuklar üzerindeki faydalara değinecek olursak;
• Çocukların tüm kas sisteminin aynı anda çalışmasını sağlar.
• Çocuklarda obezitenin önüne geçer, sağlıklı bir şekilde gelişimlerini destekler.
• İştah kaybı yaşayan çocuklarda beslenmenin düzene girmesine destek olur.
• Çocuklara hem eğlenceli hem de geliştirici bir aktivite sunar.
• Çocukların farklı duyu organlarını aynı anda kullanmasını sağlar.
• Çocuklarda boğulmanın önüne geçer.
ÇOCUKLARA YÜZME EĞİTİMİ NASIL VERİLİR?
Çocuklara yüzme eğitiminin nasıl verilmesi hususunda ilk akla gelen soru çocuklara kaç yaşında yüzme eğitimi oluyor.
Bu konuda anne karnından itibaren başlayan bir süreci göz önüne alabiliriz yani bebek anne karnındayken annenin yapacağı bazı egzersizler ile bebek yüzme konusunda pratik yapabilir.
Bunun yanı sıra en verimli dönemler arasında yer alan 0-3 yaş arası süreçte yüzme öğrenmek de çocuklar için çok fayda sağlayacaktır. Bu süreçte anne bebek arası bağ oldukça kuvvetli olduğundan annenin desteği büyük rol oynar.
3 yaş ve üzeri süreçte bebeklikten çıkan ve bir birey olduğunun bilincine erişen çocuklar yüzme kursları veya eğitmenler desteğiyle yüzmeyi kolayca öğrenebilir.
Obezite karşıtı olarak yüzme
Çocuklarımızın erken yaşlarda yüzme ile taşınmaları, çağımızın hastalığı olan obeziteye karşı bir önlem almış olmak demek. Fazla kiloya sahip çocuklar için de nispeten kolay bir spor olan yüzme, ilerleyen yaşlarında bu kilolardan daha kolay kurtulmalarını sağlayacaktır.
Zihni ve Kalbi koruyor
Aktiviteler esnasında salgılanan mutluluk hormonu sayesinde kendilerini mutlu ve dinç hissetmelerini sağlamakta. Ayrıca düzenli olarak yapıldığında sporlar kalp ritminin ayarlanmasına da yardımcı olurlar.
Özellikle düzenli olarak yüzmek vücuttaki neredeyse tüm kasları çalıştırmaktadır. Dolayısıyla kalp kasları da gelişeceğinden, ileride kalp rahatsızlığı yaşanma riskinide oldukça düşürecektir.
Denge ve Motor becerileri arttırıyor
Yüzme, neredeyse ağırlıksız bir ortamda yapıldığından ve suyun kaldırma kuvvetini yardımcı olarak kullanılması gerektiğinden, çocukların su içinde denge kurmayı öğrenmesini sağlıyor.
Böylelikle diğer spor dallarında kullanılması gereken denge bu spor ile sağlanıyor. Düşme ve buna bağlı yaralanma riskini azaltmış oluyor.
Bütün dünya yüzmenin önemini biliyor, her geçen gün ilgi artıyor ve yüzme benimseniyor.
Dinlenmek, spor, tedavi ve rehabilitasyon için yüzmenin faydaları biliniyor. Bütün
bunlardan anlıyoruz ki; yüzmenin, diğer spor branşlarında olduğu gibi, toplum için sosyal
bir karakteri vardır. Birçok ülkede yüzme ile ilgili özel kurum ve kuruluşlar bulunuyor. Birçok
spor camiası yüzme müsabakalarına büyük ilgi gösteriyor ve bunun heyecanını yaşıyor.