TIBB-İ NEBEVİ KONGRESİ

5 Eylül 2015
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
706 defa okundu.
TIBB-İ NEBEVİ KONGRESİ

769502

Tıbb-ı Nebevî Kongresi düzenlenecek. Kongreye Başbakan Ahmed Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu da katılacak.

 

Kırşehir Valiliği, Tıbb-ı Nebevî Kongresi’nin düzenleneceğini bildirdi. Hz. Peygamber’in yazılı kaynaklarda ruh ve beden sağlığıyla ilgili günümüze kadar ulaşan uygulama ve tavsiyelerini pozitif bilimlerin önerdiği sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam ve modern tedavi yöntemleriyle buluşturmak ve bu buluşmayı birbirinden farklı bilim dallarına ait uzmanların bakış açılarıyla yeniden yorumlamak amacıyla Adana Valiliği tarafından düzenlenecek kongre, 7-10 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Adana Valiliği’nin organizasyonunda “hastalıklara İslami açıdan” bakılacak. Programa Başbakan Ahmed Davutoğlu’nun eşi Jinekolog Sare Davutoğlu da katılıyor.
Adana Valisi, Başbakan Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun himayesinde gerçekleşecek “Tıbb-i Nebevi Kongresi” için Kırşehir Valiliği ile birlikte 81 İl Valiliği’ne yazı gönderdi.
Çukurova Üniversitesi’nin öncülüğünde düzenlenecek kongreyi Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun doktor olan eşi Sare Davutoğlu himaye edecek. Adana Valiliği de tüm valiliklere yazı göndererek, kongreye destek istedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Dr. Sare Davutoğlu, Adana Valisi Mustafa Büyük ile Çukurova Üniversitesi Rektörü Dr. Mustafa Kibar’ın başkanlığında gerçekleştirilecek kongrenin teme temaları ise şöyle:
Kur’an ve Hadislerde Şifa. Hz Peygamberin Tıp Alanındaki Uygulama ve Tavsiyeleri (Ateşle Dağlamak, Hacamat vs)
Koruyucu Hekimlik. Enfeksiyon Hastalıkları ve Karantina. Anne, Çocuk Sağlığı ve Emzirme. Kişisel Bakım ve Hijyen
Kötü Madde Kullanımı ve Zararlı Alışkanlıklar. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler. Gıda Güvenliği. Sağlıklı Cinsel Hayat. Güncel Tıp ve İslamiyet. İnanç ve İmmünoloji. İbadetin İnsan Sağlığı Üzerinde Etkisi. Organ Bağışı ve Doku Nakli
Hıtan/Sünnet Olmak. Zaman Yönetimi ve Sağlık. Yaşlılık ve Bakım. Helal ve Haram Gıdalar. Sağlıklı ve Dengeli Beslenme. Alternatif Tıp ve İslam. Plastik Cerrahi ve İslam. Dua ve Ruh Sağlığı. Kan ve Kan Ürünleri Kullanımı. Vakıf ve Tıp.
Bu arada kongrenin Düzenleme Kurulu’nda Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Özcengiz, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Tuncer, Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Özoğul, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Yılmaz, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dâhiliye Şefi Doç. Dr. Tayyibe Saler, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Ramazanoğlu, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Dr. Hasan Akkanat, Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Adana İl Gıda Tarım Müdürü Ahmet Söğüt, Adana İl Müftüsü Arif Gökce, Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari, Adana Kızılay Başkanı Ramazan Saygılı, Emekli Müftü Mehmet Barış bulunuyor.
Bilim Kurulu’nda ise Dr. Mehmet Görmez, Dr. Bünyamin Erul, Dr. Mehmet Emin Özafşar, Dr. Ekrem Keleş, Dr. Hüseyin Kayapınar, Dr. Muzaffer Şeker, Dr. Tahir Yüksek, Dr. Adil Kartal, Dr. Ali Osman Ateş, Dr. Bekir Tatlı, Dr. Berrin Okka, Dr. Dilek Özcengiz, Dr. Fatih Özoğul, Dr. Fatma Tuncay Özgünen, Dr. Hacer Bozdemir, Dr. Halil Elekçioğlu, Dr. Hayri Kaplan, Dr. Hayriye Deniz Kasırga, Dr. İbrahim Çalışkan, Dr. İlter Uzel, Dr. İsmail Hakkı Ünal, Dr. Mehmet Sılay, Dr. Muhammet Yılmaz, Dr. Oğuz Üsküdar, Dr. Recep Tuncer, Dr. Saim Yeprem, Dr. Selahattin Serin, Dr. Şükrü Uğuz, Dr. Tayyibe Saler, Dr. Tuncay Özgünen, Dr. Yeşim Özoğul, Halil İbrahim Yavuz, Veli Akteke yer alıyor.
‘Peygamber tıbbı’ anlamına gelen tıbb-ı nebevî, Hz. Peygamber’in beden ve ruh sağlığı hakkında ortaya koyduğu uygulama ve tavsiyelere karşılık gelir. Onun bu uygulama ve tavsiyeleri daha sonra oluşturulan büyük hadis ansiklopedilerinde ya da bağımsız olarak yazılan sayısız ‘et-Tıbbu’n-Nebevi” kitabında yer almış ve gerek tıpla uğraşan Zehravi, İbni Sina ve İbnu’n-Nefis gibi Müslüman hekimlere gerekse tedavi arayan hastalara her dönemde şifa ve rehber olmuştur.

 

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN