Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü, silah tamir yeri açma sınavının 25 Eylül Pazar günü gerçekleştirileceğini bildirdi.
Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan duyuruda şu detaylar aktarıldı: ” Adaylar, nüfus cüzdanı fotokopisi, iki adet renkli ve yeni çektirilmiş vesikalık fotoğraf ile başvuru işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Sınav başvuru ücreti 3.500 TL’dir. Adaylar tarafından Halk Bankası şubelerine sınav adı ve kimlik bilgileri belirtilerek sınav başvuru ücreti yatırılacaktır. Adaylar, sınav giriş ücreti yatırıldığına dair almış olduğu dekontu müracaat ettikleri İl Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüklerine teslim edeceklerdir. Herhangi bir meslek grubuna ait üniforma vb. kıyafetle adayların sınava giremeyeceği, müracaatı kabul eden personel tarafından adaya tebliğ edilecektir.
Yazılı sınav Ankara ilinde yapılacaktır. Yazılı sınavda 50 adet soru sorulacaktır. Sınav süresi 60 dakikadır. Her soru 2 puan olup, yanlış doğruyu götürmeyecektir. Yazılı sınav (100) puan üzerinden değerlendirilir. Adayların sınavdan en az (60) puan almaları gerekir. Adaylar, yazılı sınav başladıktan 15 dakika sonra sınava alınmayacak, sınavın son 15 dakikasında adayların sınav salonundan çıkışına izin verilmeyecektir. Sınav salonunda iki aday kalması durumunda, bu kişiler sınav süresi bitimine kadar sınav salonundan çıkarılmayacaktır. Yazılı sınav sonuçlarına itirazlar, sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren 24 saat içerisinde dilekçe ile Sınav Değerlendirme Komisyonuna (Yazılı-Uygulama) veya Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığına yapılır. Komisyonun itirazla ilgili aldığı karar kesindir. Yazılı sınav için adaylar yanlarında sınav giriş belgesinin aslını, üzerinde T.C. Kimlik Numaraları bulunan nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaporttan birinin aslını, en az bir adet siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem, leke bırakmayan silgi ve kalemtıraş bulundurmak zorundadır. Uygulamalı Sınav: Yazılı sınavda başarılı olanlar, istedikleri belge sınıfına giren işleri yapmak için yeterli bilgi ve beceriye sahip olup olmadıklarının değerlendirilmesi amacıyla Uygulamalı Sınav Komisyonu tarafından sınava tabi tutulacaktır. Uygulamalı sınav için adaylar yanlarında sınav giriş belgesinin aslını, üzerinde T.C. Kimlik Numaraları bulunan nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaporttan birinin aslını bulundurmak zorundadır. Uygulamalı Sınav, 26-30/09/2022 tarihleri arasında saat 09.00’da yapılacaktır.
Ruhsatlı bile olsa yanında ateşli silah veya kesici, delici yaralayıcı alet bulunduranlar sınava alınmayacaktır. Herhangi bir meslek grubuna ait üniforma vb. kıyafetle gelen adaylar sınava alınmayacaktır. Uygulamalı sınav (100) puan üzerinden değerlendirilir. Adayların sınavdan en az (60) puan almaları gerekir. Adayların, uygulamalı sınav sonucuna itiraz hakkı yoktur. Yazılı Ve Uygulamalı Sınav Sonrası Yapılacak İşlemler: Sınav sonuçları, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının egm.gov.tr/ozelguvenlik internet sitesinden ve POLNET 5 PATBİS projesinden ilan edilecektir. Başvuru şartlarını taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkartılan, yazılı sınavda başarısız olan, sınavı geçersiz sayılan, ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran ve aynı işlem için birden fazla ücret yatıran, sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların yatırmış oldukları sınav ücreti geri ödenmeyecektir.”
(Haber Merkezi)