Silahlar Çekilmeden Servisçilere Önlem

9 Eylül 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
734 defa okundu.
Silahlar Çekilmeden Servisçilere Önlem

Uzmanlar Trafikteki Araçların, Araç Muayene İstasyonları (TÜVTURK) Dışında Fren ve Lastik Kontrolünün Yapılmadığına Dikkat Çekiyor

Süngü Turizm işletmecisi Ersin Süngü, 2017-2018 eğitim öğretim yılında okul servisçilerin ne aşamalardan geçmesini ve nasıl olması gerektiğini belirterek gazetemiz 40 Arena’ya açıklamalarda bulundu. Süngü yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:“Öncelikle 2017-2018 Eğitim öğretim yılı velilerimize ve çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun. Yeni eğitim öğretim yılında servis ve servisçilerin nasıl olması gerektiğine değinecek olursak öncelikle denetimlerin arttırılmasını istiyoruz. İkincisi servisler yeni araçlar ve yardımcı personeller ile yapılmasını arzu ediyoruz. Bu 2017-2018 eğitim öğretim yılında denetimlerin arttırılarak eğitimli kaptanlar ile yapılmasını istiyor ve özellikle yetkililerden talep ediyoruz. Yeterlilik belgesi SRC belgesi ehliyetlerin kontrollerine kadar suça karışıp karışmadığını net bir şekilde araştırılarak GBT’sinin sorgulanmasını özellikle Milli Eğitimden ve Oda Başkanlarımızdan istiyoruz. Eminim yetkililerde bu konuda gerekli araştırmaları yapacaklardır. Servisçilerin arasında hizmet kalitesi olarak rekabet oluyor. Mesela bir servisçi kendi aracı ile servis yapıyor buna değil de kurumsal firmalara özellikle velilerin çocuklarını şahıstan ziyade bir firmanın muhatap olacağı yerlere vermesini temenni ediyoruz.”

Uzmanlar trafikteki araçların, araç muayene istasyonları (TÜVTURK) dışında fren ve lastik kontrolünün yapılmadığına dikkat çekiyor. Avrupa’da birçok ülkede polis, trafikteki araçları durdurarak lastik kontrolü yaparken, Türkiye’de mevzuatlar buna izin vermiyor. Ülke genelinde 40 bin servis aracı bulunuyor. Öğrenci taşıyan servis araçlarının karıştığı kazaların sebepleri araştırıldığında ise ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor. Bu araçlarda hız ölçümünü sağlayan takograf bulundurma zorunluluğu olmadığı için araçların hız denetimi yapılamıyor. Bazı servislerde rehber çalıştırılmıyor, şoförlerin eğitimleri ve deneyimleri konusunda yeterli denetleme yapılmıyor. Trafik Kanunu mevzuatlarında ‘kış lastiği’ tanımlaması olmadığı için polis, lastiklerin uygunluğunu da denetleyemiyor. İhalelerde servis sahipleri tarafından beyan edilen araçlar yerine bazı bölgelerde ‘eski’ servisler kullanılıyor. sÖğrenci servislerinin karıştığı kazalar, her yıl birçok çocuğun ölümüne ve yaralanmasına neden oluyor. Emniyetin öğrenci servis denetimlerini ihbar üzerine yapması ise servislerde başıboşluğa neden oluyor. Korsan servislere kesilen cezalar caydırıcı olmadığı için yasal olmayan taşımacılığın önüne geçilemiyor.

HABER: ASLIHAN BUYRUK

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN