‘’ Merkezim Her Yerde’’ Projesi Kapsamında Kırşehir Gençlik Merkezi Olarak Sıdıklı Ortaokulundaki Gençler Gençlik Merkezinde Misafir Edildi
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Gençlik Merkezlerine en uzak mesafede yer alan İl/İlçe, köy ve mahallelerde yaşayan gençlerin günübirlik olarak Gençlik Merkezine getirilmesi ve Gençlik Merkezi etkinliklerine aktif katılımların sağlanması amacı ile hayata geçirilen ‘’ Merkezim Her Yerde’’ projesi kapsamında Kırşehir Gençlik Merkezi olarak Sıdıklı Ortaokulundaki gençler Gençlik Merkezinde misafir edildi.
Gençlik Merkezimizde yapılan kahvaltının ardından devam eden kurslar, atölye ve kulüp çalışmalarının tanıtımları yapılıp gençlik merkezimiz gezdirildi.
Ardından yeni açılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu gezdirildi. Daha sonra sırasıyla ilimizde bulunan Güzler Evcil Hayvanlar Parkı, Şehit Hava Pilot Ast. Subay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği, Kentpark, Ahi Evran Cami, Cacabey Cami ziyaret edilip gezildi. Sinema faaliyetimizin ardından programımız son buldu.
PROJE NEDİR?
Şehirler ve Kültürler- Yörelerimiz Projesinin Bir Diğer Amacı Güçlü Yarınların Oluşumunda Gerçek Katkıyı Sağlayacak Olan Gençlere Muhteşem Bir Medeniyet Ve Tarihin Evlâtları Olduğumuz Gerçeğini Anlatmaktır
Başvuracak katılımcıların ikamet ettikleri il/ilçeden programın gerçekleşeceği şehre/ilçeye hareket edecekleri şehirler ve kültürler projesine kayıtlar devam ediyor. Bu proje ile şehrin tarihi ve kültürel mekânları ziyaret edilecek ve gençler proje kapsamında önceden belirlenen gönüllülük faaliyetlerine katılacak olup, günün sonunda ikamet ettikleri şehre/ilçeye döneceklerdir.
15 Eylül 26 Kasım 2017 tarihleri arasında 81 ilde düzenlenecek olan programlar ile 14-29 yaş grubu Gençlik Merkezine üye ve daha önceden Gençlik Merkezimizin çeşitli faaliyetlerine katılmış gençlerden, özellikle kırsalda yaşayan ve dezavantajlı olanların tarihi ve kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerini daha yakından tanımalarını, buralarda yaşayan akranları ile tanışmaları ve gençler arasında diyalogun arttırılmasına katkı sağlayacak bir hareketlilik projesidir. Proje günübirlik programlar halinde gerçekleştirilecektir. Gençler gün içerisinde projeye katıldıktan sonra konaklama yapmadan yine aynı gün ikametgâhlarına geri dönecektir.
Ayrıca, Projeye başvuruda bulunacak olan gençlerimiz http://sehirlervekulturler.gsb.gov.tr/ web adresinden çıkacak olan ankete katılan gençler ile projeye katılan gençlerin yurt dışı projelerimize katılabilmelerine yönelik kontenjan ayrılacaktır.
Projenin Amacı Nedir
Gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve gönüllülük bilinci artan bir gençlik yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu proje kendini rahat ifade edebilen, özgüven sahibi, sosyal iletişim becerileri gelişmiş, gezip görerek öğrenen gençlerin varlığının sosyal barışa kardeşlik ve huzura hizmet edeceği bilinciyle uygulanmaktadır. Şehirler ve Kültürler- Yörelerimiz Projesinin bir diğer amacı güçlü yarınların oluşumunda gerçek katkıyı sağlayacak olan gençlere muhteşem bir medeniyet ve tarihin evlâtları olduğumuz gerçeğini anlatmaktır.
Proje ile ekonomik açıdan dezavantajlı ve başarılı gençlerin yaşıtlarıyla aynı imkânlara sahip olmalarına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.
Proje Kapsamında Neler Yapılacak
Katılımcılar ikamet ettikleri il/ilçeden programın gerçekleşeceği şehre/ilçeye hareket edeceklerdir. Burada şehrin tarihi ve kültürel mekânları ziyaret edeceklerdir. Gençler proje kapsamında önceden belirlenen gönüllülük faaliyetlerine katılacak olup, günün sonunda ikamet ettikleri şehre/ilçeye döneceklerdir.
Proje Başvuruları Ve Seçim Kriterleri
Projeye yalnızca internetten başvuru alımı yapılacaktır. 18 yaşını doldurmamış gençlerden “Veli İzin Belgesi” istenecek olup veli izin belgesini sunmayan gençler projeye katılamayacaktır. 18 yaşını doldurmuş gençlerden ise başvuru esnasında “Taahhütname”yi onaylamaları istenecektir. Usulüne uygun şekilde taahhütname sunmayan gençler projeye kabul edilmeyecektir.
Projeden sadece; kendi imkânlarıyla yaşadığı ili veya komşu illeri görme fırsatı elde edemeyen, gençlik faaliyetlerine katılamayan, kırsalda yaşayan dezavantajlı gençler, okul veya sınıf birincileri, ailesinin aylık geliri 2000 TL’nin altında olanlar, yetim ve öksüzler, şehit ve gazi yakınları, çocuk evlerinde kalanlar, sanayide çalışan çıraklar, çeşitli nedenlerle eğitimini yarıda bırakmış gençler, sokakta yaşayan gençler, hükümlü yakınları, hafif bedensel engelli gençler, ailesiyle birlikte göç eden gençler öncelikle faydalanacaklardır.
HABER: UFUK TUFAN DOĞAN