Şeker diyetinin neden ve nasıl yapıldığını gazetemize anlatan Sümeyye Ayaz şunları söyledi:
“Şeker diyeti 21 gün boyunca hiçbir şekilde şeker tüketilmemesi ile yapılır. 21 gün boyunca şekerin her türünden uzak durulması gerekir.
Bu zayıflama yönteminde şekerden tamamen uzak durulmalıdır. Yaşamdan şeker çıkarılarak vücudun daha sağlıklı olması hedeflenir. Özellikle bir davranışın kabul edilmesi için o davranışın alışkanlık haline gelmesi gerekir. Bunun için de diyet süresince belli noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir.
Şeker diyeti hızlı bir şekilde kilo verilmesini sağlar. Bunun yanı sıra şeker diyeti sayesinde daha sağlıklı bir vücuda da kavuşmak mümkün. Bu diyet en az 21 gün boyunca yapılarak vücudun diyete alışması sağlanır. 21 gün şekersiz diyette tüketilmesi ve tüketilmemesi gereken besinler belirlenmiştir. Buna göre bu diyette kesinlikle yasak olan bazı gıdalar bulunuyor. 21 gün şekersiz diyet sürecinde yasak olan tüm besinlerden de uzak durulması gerekir. 21 gün şekersiz diyet yapılırken aç kalınmamalıdır. O nedenle beslenme listesinde yer alan tüm öğünlerde gıda tüketilmelidir. Bu diyet boyunca şeker ve içerisinde şeker bulunan besinlerden uzak durulmalıdır. Diyeti uygulayan kişiler tükettikleri her şeyin içeriğini de bilmeliler. Bu diyet sayesinde şekerden uzak durmak sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazanılmasını da sağlar. Bu nedenle 21 gün şekersiz diyet sürecinde tüketilecek besinleri de doğru bir şekilde seçmek ve bu diyette şekere yer vermemek gerekir.
21 gün şekersiz diyette de mutlaka bol miktarda su tüketilmesi önemlidir.En popüler diyetlerden birisi olan 21 gün şekersiz diyetinde hayvansal proteinler tüketilebilir.
Özellikle az yağlı et, balık, tavuk, süt, kefir, yoğurt ve peynir gibi gıdalar tüketilebilir. Bunun yanı sıra kuru fasulye, nohut, maş fasulyesi ve mercimek gibi baklagiller de rahatlıkla tüketilebilir. Bu diyet süresince çavdar ekmeği, siyez unlu ekmek, kinoa ve karabuğday gibi çok sayıda tahıl ürünü rahatlıkla tüketilebilir.
Bu diyet uygulanırken 21 gün boyunca şeker ve türevleri tüketilmemelidir. Özellikle de bu diyet sürecinde beyaz ve esmer şekerlerin tümünden uzak durulması gerekir. Şeker içeren kek, puding, pasta, dondurma, meyveli yoğurt ve hazır meyve suları tüketilmemelidir. Bunun yanı sıra cips, kola ve bisküvi gibi tüm abur cuburlardan da uzak durulması gerekir. 21 gün şekersiz diyeti uygulayan kişiler alkol tüketmemeliler. Bu diyet yapılırken özellikle sigara da içilmemelidir.
Özellikle Türk kahvesi günde en fazla iki fincan içilmelidir. 21 gün şekersiz diyet süresince uyku düzeni ve beslenme düzeni de çok önemlidir. Günde en az 7 en fazla 9 saat uyunması gerekir. Ayrıca her gün 30 dakika egzersiz yapılması da gerekir.” Diyerek konuşmasını noktaladı.
(İlknur Öncü)