Kırşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Veis Bayraktar tarafından “İnovatif Eğitim Yaklaşımı Projesi” hazırlandı. Müdür Bayraktar tarafından hazırlanan ve kurum personelleri ile paylaşılan proje ile değişen dünya koşullarında çocukların ve gençlerin, bugün ve gelecekte toplumsal sorunlara ilişkin sorumluluk alan, yenilikçi çözümler ürete ve topluma pozitif katkı sağlayan bireyler olmaları için problem çözme ve eleştirel düşünme, empati, ekip çalışması ve sorumluluk, liderlik ve özgüven gibi fark yaratan becerilerinin desteklenmesi gerektiği, bu becerilerin desteklenmesi için sınıf içi iyi uygulama örneklerine erişmek, görselleştirmek ve öğretmenlerin kullanımları için yaygınlaştırmak gerektiği amaçlanmaktadır.
Kurum Müdürü Veis Bayraktar tarafından hazırlanan yeni Eğitim Öğretim yılında uygulamaya geçecek olan “İnovatif Eğitim Yaklaşımı Projesi” Kurum personeli ile paylaşıldı. Yenilik, yenilikçilik, fark yaratma, sürdürülebilir olma kavramları ile kanuni yetki ve sorumluluklar çerçevesinde çalışma prensiplerinin oluşturulacağı yeni bir dönemi hedefleyen Proje ile Kurum personelin eğitim anlayışı alanında gelişimi sağlanarak kurumsal kültürün değişimi hedeflenmektedir.
İNOVATİF EĞİTİM YAKLAŞIMI PROJESİ
Hazırlanan proje ile Yenilikçi bir bir bakış açısı, Değişim temelli çalışmalar, Proje tabanlı uygulama ve performans, Esnek, bağımsız, iç denetimli çalışma organizasyonu oluşturmak amaçlandı.
HEDEFLENEN İNOVATİF DEĞİŞİMLER
“Öğretimsel İnovasyon : Personel yeterliliklerinin arttırılması, Kültürel İnovasyon : Kurumsal kültürü üst düzeye çıkartma, Vizyoner İnovasyon: Değerler üzerine kurulan vizyon, Etik İnovasyon: Dürüst, Saydam, Tarafsız, Hesap verebime, Kamu yararı Stratejik İnovasyon: Planla, Uygula, Değerlendir” konu başlıklarını içeren proje ile bilgilendirme yapılacak.
PROJENİN HEDEFLEDİKLERİ
Öğretmenlerle yapılacak odak grup toplantılarında ihtiyaçların belirlenmesi, Uluslararası iyi örneklerin toplanması, yerelleştirilmesi ve adapte edilmesi, Türkiye’den iyi örnek içeriklerinin bulunması ve derlenmesi, Derlenen iyi örneklerin hedef kitleye uygun bir şekilde yaygınlaştırılması için görsel/işitsel içeriklerin oluşturulması, Hazır olan içeriklerin online platformda duyurulması ve yaygınlaştırılması, Öğretmenlerin kullanımı için ulusal ve uluslararası iyi örneklerin derlenmesiyle bir rehber kitap oluşturulması gibi hedefler belirlendi. (Haber: Filiz ÖZ)