KTSO-İŞKUR Ortaklığında Girişimcilik Eğitimi

18 Temmuz 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
1985 defa okundu.
KTSO-İŞKUR Ortaklığında Girişimcilik Eğitimi

KTSO-İŞKUR Ortaklığında Girişimcilik Eğitimi

KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimi 2018 yılında katılan girişimcilere KOSGEB Hibe ve Faizsiz krediler vermeye devam edecek.

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) internet sitesi üzerinden İŞKUR İl Müdürlüğü ile Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası arasında düzenlenmesi planlanan girişimcilik eğitimi programı hakkında duyuruda bulundu. Son başvuru tarihi 30 Temmuz olan girişimcilik eğitimleri 11 Ağustos tarihinde başlayarak 14 Ağustos tarihinde sona erecek. Eğitim yeri Ticaret ve Sanayi Odası olarak açıklanan duyuruda, Ticaret ve Sanayi Odası’nda 31 Temmuz tarihinde saat 09.30’da mülakat yapılacak.

Girişimcilik Eğitimine katılmak isteyen 19-70 yaş aralığında kişilerin İŞKUR İl Müdürlüğü’ne KOSGEB İl Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile verilir. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedeflenir.

Ayrıca Uygulama Girişimcilik Eğitim Başvuruları “İş Birliği Yapılacak Kurum/Kuruluş” bölümünde belirtilen kuruma yapılacaktır.

NASIL DÜZENLENİR?

İŞKUR ve KOSGEB tarafından düzenlenerek ülkemizin tüm illerinde verilen KOSGEB girişimcilik kursları ücretsiz olarak verilmekte ve kendi işini kurmak isteyen 18 yaşından büyük tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına katılma hakkı sağlanılmaktadır. Üst yaş olarak bir sınırlama getirilmeyen kurslar İş- Kur ve KOSGEB kurumu tarafından düzenlenmektedir ve belirlenen tarihlerde kurumun uygun gördüğü ve belirlediği merkezlerde verilmeye başlanmaktadır. KOSGEB kurs tarihleri ise KOSGEB’ in resmi internet sayfası üzerinden paylaşılmaktadır. İsterseniz kısa bir anlatımın ardından KOSGEB girişimcilik kursu soru ve mülakatlarında neler sorulur, kaç saatliktir ve kursun ne işe yaradığını anlatmaya devam edelim.

KİMLER BAŞVURMALIDIR?

KOSGEB hibe desteklerinin alınması için geçilmesi gereken ilk adım Uygulamalı girişimcilik kurslarıdır. Daha sonrasında işletmeninin kurulması, kurulu işletmenin KOSGEB veri tabanına kaydı, diğer işlemlerin hazırlanması ve iş planının hazırlanarak KOSGEB’ e sunulmasını adımlarını başarılı olarak geçenlere Hibe ve Faizsiz destekler verilmektedir. İlkokul mezunu ve 18 yaş üstü tüm T.C vatandaşlarına ücretsiz olarak sunulan KOSGEB girişimcilik eğitimi halk arasında kısaca KOSGEB kursu olarak bilinmektedir. Ülke genelinde tüm ilçe ve illerde belirlenen tarihlerde Belediye, üiversite ve KOSGEB’i yetki verdiği kurumlarda düzenlenen kurs başvuruları özellikle KOSGEB’ in ilgili birimlerine yapılmaktadır. Çalışmayan ve işsiz olanların başvuruları ise İş-Kur tarafından alınmaktadır. Başvuru sırasında açılacak olan işletmenin sektörüne ait bazı özel sorulardan oluşan ön eleme mülakatında yeterli görülen adayların başvuruları alınmaktadır. Girişimcilik eğitim programlarına kaydı yapılan kursiyerler belirlenen tarihlerde 32 saatlik verilen KOSGEB kurslarına katılım göstermeleri beklenmektedir. Kurs sonunda verilen sertifikalarla tüm hibelerden yararlanma imkânı sunulmaktadır.

KOSGEB KURSUNUN İÇERİĞİNDE NELER ÖĞRETİLİR?

Üniversitelerin, belediyelerin konferans solanları ve atölyelerinde 15 kişilik sınıflardan oluşan kursiyerlere, işletme branşındaki öğretim görevlileri ve KOSGEB yetkilileri tarafından verilen dersler anlatılmaktadır. Anlatılan derslerin ana içeriği, yapılacak olan iş fikrinin bulunmasına yardımcı olmak ve iş fikrine ait iş planı projesini oluşturmayı öğrenmek ve pazarlama tekniklerini öğrenerek üretim bazlı pazarlama nasıl yapılır konularından tutun da iş yerinin yönetim ve pazarlama planlamasının yapılması hakkında 4 ana modül üzerinden kursiyerlere dersler verilmektedir. Toplam da önceden 70 saat zorunlu olarak verilen kursların saatleri son düzenlemelere göre 32 saat olarak değiştirilmiş ve kursiyerlerin kurslardan başarılı bir şekilde 32 saatlik kurs devamlılığına özen göstermeleri beklenmektedir.

İmza yöntemi ile kursiyerlerin devamlılıkları gözetlenmekte ve kurs sonunda yapılan sınavlardan başarılı olarak geçmeleri sağlanmaktadır. Başarılı olarak kursu bitiren kursiyerler girişimci sertifikası verilmektedir. Girişimcilik sertifikasına sahip olanlar KOSGEB’in hibe ve kredilerine bu sertifika sayesinde başvuru yapmaları nedeniyle girişimcilik kursları ayrı bir önem kazanmaktadır. Buradan da anlaşılacağı gibi KOSGEB kurslarına katılım göstermeyen ve sertifika almamış olanlar KOSGEB in desteklerinden yararlanamamaktadır.

EĞİTİM BAŞVURU ŞARTLARI

KOSGEB girişimcilik kurslarına; sosyal yardım alanlar, SGK’ lı olarak özel sektörde çalışanlar, tarım işi ile uğraşan ve isteğe bağlı olarak sigortasını yatıran ve 18 yaşını tamamlamış her T.C vatandaşı KOSGEB girişimcilik kurslarına katılabilirler. Daha önceden KOSGEB kursuna katılım gösterenler ve terör ve yüz kızartıcı suçları işlemiş olanların kurslara başvuruları kabul edilmemektedir.

Ayrıca kurslara devlet memurları da katılım gösterebilirler ancak memur oldukları sürece kendilerine ait bir iş yeri açılışı yapamayacaklardır. Yine de ücretsiz olarak yukarıda sıraladığımız şartları taşıyarak sertifika almaya hak kazanmış kursiyerlerin sertifikaları ömür boyu geçerlidir ve istedikleri zaman KOSGEB’e başvuru yaparak kendi iş yerlerinin açılışında kullanmak üzere hibe ve faizsiz kredi imkânlarından yararlanabilirler. (Haber: Filiz ÖZ)

 

 

 

 

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN