Kalp ritminiz hayatınızın ritmini bozmasın

17 Ağustos 2013
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
2907 defa okundu.

Kalp ritmi bozukluğu yani aritmi her yaşta görülebilen bir rahatsızlıktır. Kalp hastalıkları ile bağlantılı olabileceği gibi, herhangi bir sağlık problemi yaşamayan kişilerde de görülebilmektedir.

Ciddi kalp rahatsızlıklarına neden olabilecek aritmiye erken dönemde müdahale etmek hayat kurtarıcıdır.
Memorial Hizmet Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Erol Sağatlı, aritmi ve tedavisi hakkında bilgi verdi.

Kalp erişkin bir kişide dakikada 60- 100 defa atar
Kalp hızı, kalbin dakikadaki atım sayısıdır. Bu hızın 60′ın altına düşmesi “bradikardi” 100′ün üzerine çıkması ise “taşikardi” olarak tanımlanır. Aritmideki nabzın kendi içinde bir düzeni olabileceği gibi tamamen düzensiz de olabilir.

Kalp normal elektriksel aktivitesini kendisi üretir ve işbölümüne uygun olarak kalp dokusu içinde yayılmasına sağlar. Elektriksel aktivitenin üretilmesi ve yayılması kalp kasının kapakların ve kan akımının düzenli bir şekilde bir bütün olarak çalışması için gereklidir. Kalbin atımlarının düzenliliğinin bozulmasına aritmi denir. Aritmiler kalbin uyarılması ya da uyarıların ileti sisteminde meydana gelen bozukluklar sonucu ortaya çıkar.

Sağlıklı kalbe de dikkat!
Aritmi, kalp kası hastalıkları, kanlanma bozukluğu, kalp kapak hastalıkları, kalbi saran zar (perikard) hastalıkları, arteryel veya pulmoner hipertansiyon gibi nedenler, doğuştan kalp hastalıkları, ilaçlar, elektrolit dengesizlikleri, oksijen azlığı, psikolojik faktörler, nörolojik olaylar ve hastalıklar, tiroid bezinin fazla çalışması, alkol ve kahve gibi içeceklere bağlı ortaya çıkabildiği gibi, normal ve sağlıklı kalplerde de görülebilir.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN