Kırşehir şimdi; bölgesel amatör ligde oynayan Belediyesporla, Özel İdareden köylerin iştikakından aktarılan paralarla şenlik yapadursun, bir zamanlar2.liğde top koşturup tüm Kırşehirlileri ardına takan, yöneticileri dönemin AK partili siyasetçileri ya da bürokratlarının telkinleriyle göreve getirilen, sonrada reddi miras yapılarak sahiplenilmeyip kayyuma devredilen, üstüne üstlük 2002 yılından, 2010 yılına kadar bu kulüpte yöneticilik yapan 155 kişiye toplamda 10 trilyona yakın vergi borçları ve cezaları iddiası ile ödeme emirleri gönderilip hayatları zindan edilen mağdurların durumu hala çözülemedi.
Geçen zaman içerisinde dönemin Valileri, Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarının ricası ile yönetimlere isimleri yazılan ve çoğunluğu şehrin temsil makamında olan, Bir kısmı ise eski belediye çalışanı olan yüzü geçkin eski yönetici karşı karşıya kaldıkları bu durumu kabullenemiyorlar.
Hatıra ve zoraki girdikleri yönetim kurulu üyeliliğinden Kırşehirspora imkânları ölçüsünde destek verdiklerini ancak bugün vergi borcu adı altında kendilerinden alınmak istenen paranın haksızlık olduğunu belirten eski yönetimin üyeleri buna acil bir çare bulunmasını istiyorlar.
Bilindiği gibi Başbakan Binali Yıldırım, 2002-2010 dönemlerini kapsayan vergi borçlanmasıyla ilgili Kırşehirspor mağdurlarına Kırşehir’den bir hayli ümit vermişti. Başbakan Binali Yıldırım, partisinin İl Kongresine katılmak üzere geldiği Kırşehir’de yeşil-beyazlı kulübün eski yöneticilerine gelen vergi borçlarıyla ilgili olarak kendisine verilen bilgileri ışığında, yanında bulunan Ak Parti Gurup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş’a talimat vererek,“Kırşehirspor ve Kırşehirspor gibi acze düşmüş, faaliyeti olmayan kulüplerin vergi borcunun silinmesi ile ilgili yasal düzenlemeyi yapalım. Meclis açılınca ilk işimiz torba yasa ile bu süreci yönetmek ve mağdurların mağduriyetini gidermek gerekiyor ”demişti.
Bu bilgi de milletvekilleri ve o toplantıda bulunanlarca tüm Kırşehir basına “müjde” olarak verilmişti.
Konuyu ciddiyetle takip eden ve tüm mağdurların “yaparsa Mikail bey yapar” dediği Kırşehir milletvekili Mikail Arslan’ın şu anda işi torba yasaya sokmak için bizzat maliye bakanlığı ile de görüştüğü, Bakanın tüm Kulüplerin benzer borçlarıyla ilgili inceleme başlattığı, Kırşehir’deki mağdurları kurtarmak adına bütçeye fazla yük getirmemek noktasında kılı kırk yardığı bildiriliyor.
Ödeme tebliğini alan bazı eski yöneticiler hukuki yollara başvurarak sorunlarına çözüm arıyorken ödeme emri alan bazı eski yöneticiler gazetemize gelerek ; “ödeme emri gönderimlerinde bazı kişilere ödeme emri tebligatı yapılmadığı huşunu şaşkınla öğrenmiş bulunuyoruz buna da bir anlam veremedik” dediler.
Yeni yıl öncesi ödeme emri gönderilip ardından haciz işlemlerinin başlayacağı eski ve değişik dönemlerin yöneticiler arasında; Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, İşadamları; Bülent Sungur, Yiğit Akü Sahibi Hamit Yiğit, Turka alışveriş mağazaları sahibi Hayri Aslan, Şanal Seyahatten Recep Şanal, Kırşehir’de hayvancılık ve et sektörünün önde gelen isimlerinden Kırşehir Borsa Başkanı Neşet Yavuz, Nuri Bahçeci, Oğuz Altın, Sami Çopuroğlu, Süleyman Altıparmak, Feyzullah Duran, Erhan Aslan gibi isimler dikkati çekerken, sivil toplum meslek kuruluşlarından da bir hayli temsilciler bulunuyor. Eski Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kenan Kerimoğlu, Marangozlar Odası Başkanı Mustafa Genç’ ile birlikte, Spor yazarı Yasin Ata Kırşehir belediyesi eski belediye başkan yardımcısı Kürşat Kodaz’da bulunuyor
40 Arena Haber Merkezi