Adıyaman’da basına sansür konuşuldu

27 Haziran 2022
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
219 defa okundu.
Adıyaman’da basına sansür konuşuldu

‘YEREL MEDYA BULUŞMASI’ AGAD’IN GECESİYLE TAÇLANDI:
ADIYAMAN VE BASIN KANUNU ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR OLDU
Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) ve Küresel Gazeteciler Konseyi Adıyaman İl Temsilciliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen gecede Adıyaman basını bir araya geldi.
Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) ve Küresel Gazeteciler Konseyi Adıyaman İl Temsilciliği tarafından basın mensupları onuruna bir gece düzenlendi.
Türkiye Petrolleri Cendere Konuk Evi’nde yapılan etkinliğe Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, KGK Yerel Medya Meclis Başkanı İsrafil Avcı, il protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş insanları ve basın mensupları katıldı.
DAHA GÜÇLÜ BİR BASIN VE DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İNŞA EDEBİLİRİZ
Yapılan etkinlikte ilk olarak açıklama yapan ev sahibi AGAD Başkanı İbrahim Aslan, basının sorunları ve internet medya düzenlemesini değerlendirirken yasanın gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı; “Valim, milletvekilim, belediye başkanlarım, kıymetli siyasi parti il başkanlarım, STK başkanlarım ve değerli konuklar; huzur ve barışın şehri Adıyaman’a hoş geldiniz. Bir kez daha demokrasinin en önemli sac ayağı olan basının sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşmak üzere mesleğimizin önde gelen temsilcilerini Adıyaman’da ağırlıyor olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanını, Yerel Medya Meclisini, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ağırladığımız bu etkinliğimizde, mesleki buluşmaya imza atacağız. Ayrıca hak ettiği destek verildiği takdirde bölgesinin güneşi olabilecek kapasiteye sahip ilimizi tanıtmak adına önemli bir görevi de yerine getirmiş olacağız. Evet sorunlarımız var. Ancak bunlar aşılamayacak türden değildir. Birliktelik ve beraberlik sağlayarak gerek ülkemizin gerekse de mesleğimizin gelişimini, önün tıkayan meseleleri el birliğiyle aşabiliriz. Özellikle bugünlerde TBMM’de gündeme gelen ve kamuoyunda ‘internet medyası düzenlemesi’ olarak bilinen son yasal düzenlemeye ilişkin talep ve görüşmelerimizin dikkate alınması elzemdir. Mesleki sorunlarımızın çözümünü bizlerde meslek mensupları olarak pek tabiî ki yasal düzenlemeler ile sağlamak çabasındayız. Ancak bu düzenlemelerin etkin ve verimli olabilmesi için sahada çalışan emek veren bizlerin de içerisine dahil edilip, görüşlerimizin alınması ile sağlanabilir. Gazetecilerin yapacağı tarafsız, objektif gazeteciliğin tüm ülkemize katkı sunacağını belirtmek istiyorum. İnternet Yasası ile yapılacak değişiklikle gazetecilere gelecek hapis cezasının tarafsız gazeteciliği, yayıncılığı bitireceğini, resmî ilanların internet sitelerine verilmeye başlanıldığında son 2 senede bin 200’den 700 civarına inen günlük gazetelerin en az yarısının da bu yasa ile kapanacağını gazetelerin kapandığında kendi ilerinde siyaset yapan siyasilerin, atanmışların seslerini duyurabileceği mecraların kalmayacağını ifade etmek istiyorum. Öte yandan Türkiye genelinde 36 ilde uydu üzerinden yayına devam eden kanalın kaldığını 45 ilde uydu yayını yapan tv kalmadığını, internet yasası ile de gazetelerinde aynı duruma geleceğini belirtmek istiyorum. Bu sayede daha güçlü bir basın ve daha güçlü bir Türkiye inşa edebiliriz. Hepinize katılımlarınız için bir kez daha teşekkür eder, ilimizin en güzel duygularla ve fahri birer Adıyamanlı olarak ayrılmanızı ümit ederim.”
ADIYAMAN BİR NEVİ DE REKLAMI OLMUŞ OLACAK
KGK Yerel Medya Meclisi Başkanı İsrafil Avcı ise, çeşitli ziyaret ve toplantılar yaptıklarını ve Adıyaman’ı gezeceklerini gittikleri şehirlerde ise bunları halk ile medya yoluyla paylaşacaklarını dile getirdi; “Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan kardeşimizin misafir olarak geldik. Dünden itibaren buradayız ve valimiz, belediye başkanımız ve rektörümüzü ziyaret ettikten sonra mesleki toplantılarınızı yaptık, çok verimli bir toplantı oldu. Adıyaman gezeceğiz ve burada edindiğimiz bilgileri, notları da gittiğimizde gazetelerimizde, internet sitelerimizde, radyolarımızda, televizyonlarımızda haber olarak servis edeceğiz. Adıyaman bir nevi de reklamı olmuş olacak. Bir hafta önce Artvin buluşmasındaydık. Batum’a geçtik 81 il temsilcisi olarak. Genel başkanımıza ve bizlere çok ciddi teşekkürler geldi. Çünkü bin 200 yayın organında gittiğimiz bölgenin haberleri çıktı. Hepsi ayrı ayrı çok teşekkür etti. İnanıyorum ki Adıyaman’da gittiğimizde haberleştirdiğimizde, servis ettiğimizde bizlere teşekkür edecektir. Çünkü biz Adıyaman’ı ve Adıyaman halkını çok sevdik. İbrahim kardeşime de 30 ilden katılan il temsilcileri ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum.”
MUTLULUĞUN, BARIŞIN ŞEHRİ ADIYAMAN’DAYIZ
TDGF Genel Başkanı Menderes Demir ise Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Türk dünyasındaki iletişimcileri kültür-sanat insanlarını bir araya getirmek maksadıyla kurulan bir federasyon olduklarını kaydetti; “Güzel bir bahar akşamında Adıyaman’da güzel bir şehirdeyiz. Mutluluğun, barışın şehri Adıyaman’dayız. Adıyaman Türk dünyası gazeteciler Federasyonu için kıymetli bir il. Çünkü Adıyaman’da İbrahim Bey bizim federasyonumuzun kurucu üyesi Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Türk dünyasındaki iletişimcileri kültür-sanat insanlarını bir araya getirmek maksadıyla kurulan bir federasyon. Ben federasyonun çalışmalarıyla ilgili uzunca sizleri sıkmak istemiyorum. Bu güzel akşam da Adıyaman’dan kültürel konularda güzel şeyler dinlemek istiyoruz. Adıyaman’ı ve sizleri saygıyla selamlıyorum.”
ADIYAMAN HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL
KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim açıklamasında Adıyaman’da bulunmaktan mutluluk duyduğunu söylerken, Adıyaman’ın turizmi doğası, sanayisi birçok sektörüyle adından daha fazla söz ettirebileceğinin altını çizdi; “Adıyaman’da ben defalarca bulundum. Gerçi pandemi dolayısıyla son birkaç yılda İbrahim başkan bizi çağıramadı, davet edemedi ama her davete icabet eden bir kardeşiniz olarak Adıyaman’da olmak gerçekten çok büyük mutluluk ve kıvanç kaynağı. Çünkü Adıyaman az önceki konuşmacıların ifade ettiği gibi gerçekten dostluk kardeşlik samimiyet barış şehri Adıyaman’da relaks insanlar var Adıyaman’da. Gerçekten güzel insanlar var. Adıyaman bizlere huzur veriyor, mutluluk veriyor, onur veriyor bu anlamda burada bulunmaktan dolayı mutluyuz. Tabii bugün valimiz ziyaretinde ifade ettim; Adıyaman aslında hak ettiği yerde mi? Gerek turizmi ile gerek doğasıyla gerek sanayisiyle birçok sektörde Adıyaman adından daha fazla söz ettirebilir. Örneğin daha fazla turist alabilir ama Adıyaman hak ettiği yerde değil. Bu noktada bizler gazeteci olarak küresel gazeteciler deyince 57 ülkede temsilcisi olan, Türkiye’nin tüm illerinde örgütlenmiş; Ankara’da Genel Merkezi, İstanbul Ofisi olan ve Türkiye’deki dış medyanın da dış medya temsilcilerinin birçoğunun da üye olduğu küresel gazeteciler olarak üzerimize düşen görevi yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettim. Valimde olumlu karşıladılar. Belki önümüzdeki aylarda yani sonbahara doğru buraya bir yabancı gazeteciler heyetiyle gelip Adıyaman’ın hem ülkemiz hem de dış dünyada daha iyi tanıtılması ve belki pr’ı yapılarak dış dünyadan daha çok turist çekmesi noktasında katkı sunmaya hazır olduğumuzu ifade ettim. Tabi Adıyaman gazetecileri gerçekten çok aktifler. Dün akşam ben de bir televizyon yayınına katıldım, Mercan TV’de orada ifade ettim. Adıyaman için Adıyaman’ın gazetecileri ve değerli başkanı Küresel Gazeteciler Konseyi’nin il temsilcisi İbrahim Aslan Bey büyük bir şans. Türkiye’nin her yerinde bilinen, tanınan, bir figür, bir gazeteci. O manada Adıyaman gerçekten çok şanslı, onu da ifade etmek istiyorum. Bizler bugün Küresel Gazeteciler Konseyi’nin Yerel Medya Meclisi olarak olağan toplantımızı burada gerçekleştirdik. Az önce İbrahim Aslan başkanımızın da ifade ettiği gibi daha çok son günlerde gündemde olan yeni medya yasasıyla ilgili dezenformasyonla mücadele, sosyal medya, dijital medya, internet medyası adına ne derseniz deyin birçok şeyi kapsayan bir yasal düzenleme ile ilgili görüşlerini aldık arkadaşlarımızın. Yaklaşık üç saat süren bir toplantı yaptık. O toplantıda ortaya çıkan görüşleri de inşallah pazartesi günü en geç bizlerde Adıyaman sonuç bildirgesi olarak yayınlamış olacağız. Bu noktada da Adıyaman tarihi bir misyona da ev sahipliği yapmış olacak. Çok teşekkür ederim hepinize saygılar selamlar.”

BASINI ADALET KADAR, EĞİTİM KADAR, SAĞLIK KADAR ÖNEMSİYORUM
Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ise, basının gücüne dikkat çekerken, Adıyaman’ın gelişimi noktasında yapılacak çalışmalarda herkesin çaba göstermesi gerektiğini aktardı; “Basını ben bir adalet kadar, bir eğitim kadar, bir sağlık kadar önemsiyorum. Neden derseniz? Dünyaya baktığınız zaman özellikle küresel güçlerin neler yaptığı noktasında bunu çok daha net görebiliriz. Özellikle Ortadoğu’da oraya demokrasi götüreceğiz, adalet götüreceğiz deyip insanları inandırdılar. Bunu neyle inandırdılar? Basınla inandırdılar. Biz de inandık ama sonuçta milyonlarca insan öldürüldü. Hala temizlenmiş değil. Yine hakeza bir kültür kadar hakikaten önemli olduğunu düşünüyorum. Eğer basını güçlü bir şekilde elinizde tutarsanız dünyaya hakim olursunuz. İki ucu da sivri. Şu şekilde düşünmek lazım. Bir taraftan doğru haberi hakikaten objektif bir şekilde insanlara yansıtmamız lazım. Bunu yansıtmadığınız zaman sabah da söyledim; vebal altındasınız. Yine hakeza yanlış bir şekilde bilgilendirdiğiniz zaman da tüm dünyanın ve vebalini almış olursunuz ve bunu maalesef şu an küresel güçler kullanıyor. Dolayısıyla ne demek istediğim çok daha net anlaşıldı. Adalet kadar, eğitim kadar, sağlık kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Evet yaklaşık 30 ilden çok değerli cemiyet başkanlarımız var burada. Doğudan, batıya, kuzeyden, güneye Türkiye’yi temsil ediyoruz burada. Adıyaman’ımızı temsil noktasında Adıyaman’ımızı tanıtım noktasında hakikaten çok önemli bir güç olduğunuzu düşünüyorum. Burası medeniyetler şehri huzurun barışın şehri. Farklı etnik yapıdaki insanların, farklı mezhepteki insanların barış içerisinde, huzur içerisinde yaşadığı bir şehir. İnşallah bu şehir hem ülkeye hem dünyaya örnek olur. Biraz önce de bahsedildiği gibi hakikaten turizm açısından çok daha üst seviyelerde olmamız lazım ve bunu da çalışmaları yapılıyor hep beraber. Şunu da yapmak lazım. Sadece Adıyaman için değil; tüm dünya, ülkemiz için geçerli. Sorunları birine havale ederek çözemezsiniz. Herkes taşın altına elini koyacak, herkes çaba gösterecek. Sadece konuşmayla olmaz. Dolayısıyla birlik içerisinde, istişare içerisinde ve bu paylaşım olursa ben inanıyorum ki çok daha güzel yerlerde oluruz. Ben tekrar Adıyaman Faal gazetecileri Cemiyeti başkanımıza bu güzel İnsanlara bu nezih insanları burada misafir ettiği için ve bizlerle buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum.”
SANSÜR YASASININ DERHAL GERİ ÇEKİLMESİ GEREKİYOR
Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, açıklamasında Yerel Medya Buluşmasının Adıyaman’da ve basın yasasının mecliste görüşüldüğü bir zamana denk geldiğini bu açıdan toplantının kıymetli olduğunu sözlerine eklerken, yasanın meclisten derhal geri çekilmesi gerektiğini kaydetti; “Bu özel geceyi tertipleyen Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanımız İbrahim Aslan ve yönetimine de teşekkür ediyorum. Uzun zamandır böyle bir birlikteliğe ihtiyaç vardı. Adıyaman’ın bütün farklılıkları burada. Adıyaman’ın bütün renkleri burada. Böyle bir ev sahipliği içinde kendisine teşekkür ediyorum. Tabi tam da mecliste basınla ilgili önemli bir konunun görüşüldüğü, tartışıldığı bir ortamda bu toplantının gerçekleşiyor olması; bu toplantının gerçekten Komagene Krallığına ev sahipliği yapmış, gerçekten farklı kültürlerin farklı renklerin bir arada yaşadığı ve Mezopotamya’nın en kıymetli coğrafyasında; Adıyaman’da yapılıyor olması da hepimiz için çok daha anlamlı, çok daha kıymetli. Çünkü burada aslında demokrasinin gerçek anlamda birlikteliğin, beraberlik yaşadığı bir kent burası. Onun için bu çalışmanın, bu toplantının Adıyaman’da yapılması gerçekten basın camiası için de bizim için de çok önemli. Burada gazeteci arkadaşlar var, cemiyet başkanları var, ben parlamentoya gittiğimden beri özellikle yerel gazetelerimizin Covid süreci ve Covid sürecinden sonra yaşamış olduğu sıkıntıların giderilmesi, ekonomik sorunlarının giderilmesi, çalışan muhabirinden tutun, yazan gazetecilere kadar, bütün çalışanlarına kadar yaşadıkları sorunların giderilmesi için defalarca mecliste konuşmalarda yaptım. Soru önergeleri de verdim, hükümete çağrılarda yaptım. Sorunlarınızın farkındayız. Gerçekten yaşanan ekonomik krizden en başta etkilenen sektörlerin başında basın geliyor. Özellikle kağıt fiyatlarının sürekli artması, döviz endeksli girdi maliyetlerinin artması sizleri sıkıntıya sokuyor, onun farkındayız. Şartlar ne olursa olsun; milletin gözü, kulağı, sesi, beşinci duyu organı olarak gördüğümüz nitelendirdiğimiz basınımızın ve basın emekçilerimizin çalışmalarını cesaretle sürdüreceklerini de farkındayız. Bakınız ben bir anayasa hükmünü burada tekrar ifade etmek istiyorum. Anayasamızın 28’inci maddesi; ‘basın hürdür, sansür edilemez’ diyor ama Türkiye’de maalesef bende bir parlamentonun bir üyesi olarak şunu söylüyorum. Geçen hafta sansür yasası olarak nitelendirdiğimiz ve gerçekten Türk Ceza Kanunu’nda yapılacak değişiklikle ucu açık birtakım tartışmalara sebebiyet verecek, basın çalışanlarını gerçekten sıkıntıya sokacak, vatandaşların haber alma hakkını tamamen ortadan kaldıracak bir düzenleme ile karşı karşıya kaldık. Komisyonda bunun tartışmaları çok yapıldı. Herkes görüşünü söyledi, komisyondan geçti. Basın mensuplarımız ve basın kuruluşlarının kıymetli temsilcileri Ankara’ya geldiler. Ciddi bir kulis yapıldı ve şu anda bu yasa komisyondan geçmiş olmasına rağmen geri çekildi. Bizde Adıyaman’dan böyle kıymetli bir geceden bugün burada iktidar partisinin de kıymetli temsilcileri var. Onların da bulunduğu bir ortamda şunu ifade etmek istiyoruz; gerçekten bu yasa eğer bu şekilde çıkarsa, bakınız ben 20 yıla yakın avukatlık yaptım. Çokta ceza çalıştım. Herkesin başına iş açacak yazımı, dili, tercümesi her şeyiyle problemli bir yasa metni. Bu yasa metninin gerçekten gözden geçirilmesi gerekiyor. Ülkemizin kalkınması, demokrasimizin gelişmesi; bağımsız, özgür basına mümkün olacaktır. Basın gerçekten diyoruz ya; demokrasilerde dördüncü büyük kuvvet. Bu kuvvetin güçlü olması lazım. Basın eğer güçlü olursa demokrasi güçlü olur, vatandaş güçlü olur vatandaşın sesi daha çok duyulur ve dolayısıyla ülkede birlik olur beraberlik olur. Onun için bu yasa maddesinin de bu sansür yasasının da derhal geri çekilmesi gerekiyor. Çünkü şu anda Türkiye’deki basının, yerel basın ve ulusal basının medyanın ihtiyacı bu yasa değil ve medyanın ihtiyacı yaşadığı diğer sıkıntıların giderilmesine ilişkin talepler. İbrahim başkan söyledi, bir kısmını söyledi. Diğer kısımlarında giderilmesi için parlamentoda çalışma yapılması gerekiyor. Çok ağır şartlarda çalışan basın mensubu arkadaşlarımız var. Valim siz de o süreci yaşadığınız özellikle Covid sürecinde Covid’le mücadelede basın mensubu arkadaşlarımızın Adıyaman’da da Türkiye’de çok ciddi desteklerini gördük. Onlar halkın bilgilendirilmesi konusunda, tedbirler konusunda, valiliklerin aldığı, il idare kurullarının aldıkları kararların vatandaşa duyulması konusunda çok ciddi çalışmalar yaptılar ki diğer konularda da aynı şekilde çalışmalar yapıyorlar. Dolayısıyla hepimizin gözbebeği olan basın mensuplarının daha rahat çalışacağı, kendi düşüncelerini, fikirlerini daha rahatlıkta ifade edecekleri, yazacakları, çizecekleri bir Türkiye’yi hep beraber inşa etmemiz lazım. Bu hepimizin sorumluluğundadır. Bugün a partisi iktidar, yarın başka partiler iktidara gelir. Ancak basının her şekilde bu iktidar kim olursa olsun, özgür bir şekilde faaliyetlerini sürdürecek bir ortamda yaşaması gerekiyor. Basın aslında bir şekilde mevcut iktidarlara doğru yolu gösteren, kılavuzlukta yapan bir organdır. Onları iyi anlarsak, kıymetli eleştirilerine kulak verirsek inanın ki başarı da beraberinde gelir. Basın mensuplarının da gerçekten elindeki kalemi yeri geldiğinde siyasetçiye karşı, yeri geldiğinde otoriteye karşı, idarecilere karşı da şantaj aracı olarak da kullanmaması lazım. Onun da bir ölçüsü var. Basın ahlakının, basın ilkelerine de herkesin riayet etmesi lazım. O konuda da özellikle hem Adıyaman’da hem de Türkiye’nin değişik yerlerinde zaman zaman gerçekten akılla, vicdanla izah edilemeyecek bir takım ve yazarlar çizerlerin de olduğunu görüyoruz. Onlarında kendine çeki düzen vermesi lazım. Onlarında basın ahlakını hiçbir zaman basın ilkelerini hiçbir zaman göz ardı etmemesi lazım. Ancak Adıyaman’daki bu toplantının yaşamış olduğumuz bu süreçte özellikle bu yasanın geri çekilmesi ve basın mensuplarımızın sorunlarının çözümüne katkı vereceğine inanıyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Hep beraber güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Türkiye’de gazetecilerin basın mensuplarının daha özgür, daha rahat çalışacak bir ortamı İnşallah hep beraber inşa edeceğiz.”
POTANSİYELİ HAREKETE GEÇİRMEK İÇİN PAYDAŞLARDAN BİR TANESİ DE BASIN
Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar ise, Adıyaman’ın potansiyelinin açığa çıkarılması adında basına büyük bir görev düştüğünü belirtti; “Adıyaman bu memleketin 81 il içinde müstesna, güzide bir yere sahip. Birlikte yaşama kültürünün içselleştirildiği, barışın, hoşgörünün, sevginin kenti. Elbette yapacak çok işimiz var. Tarımda, turizmde ve sanayide ama bu potansiyel var, bu insangücü var. Bir de inanç olduğu zaman artık önünde Adıyaman’ın hiç kimse duramaz. Bu potansiyeli harekete geçirmek için paydaşlardan bir tanesi de basın. Basın kentimizi öyle güdülendirmeli, insanlarımızı öyle yönlendirmeli ki biz tek hedef uğruna Adıyaman’ın gelişmişliği daha iyi bir Adıyaman nasıl yaratırız, nasıl bu konuda çalışmalar yaparız bize önder olacak. Doğrudur; dördüncü güç basın değerlidir kıymetlidir. Her daim onun değerli görüşlerinden, onların, o kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın değerli görüşlerinden faydalanacağız, faydalanmaktayız. Bundan sonra da faydalanmaya devam edeceğiz. Yeter ki doğru bilgilendirilsin, doğru aydınlansın, meseleler doğru ortaya konulup, doğru çözüm yolları üretilsin. O zaman Adıyaman’ın önündeki birçok engel kalkacaktır. Bir şey inanırsak ve o işi gerçekleştirmenin yüzde ellisini başarmış oluruz. Biz inanıyoruz ki; Adıyaman çok daha güzel yerlere layık. Değişik illerden gelen ve yerel gazete cemiyetleri başkanlarımızdan ricamız sizler gittiğiniz illeriniz de Adıyaman’ın birer turizm elçisi olmanız. Adıyaman’ımızın bu güzide ortamını her yerde anlatmanız. Çünkü gerçekten biz iç huzuru, barışı, kardeşliği, sevgiyi, hoşgörüyü içselleştirmiş bir toplumuz. Bunu her yerde ifade ediyoruz. Sizlerden de ifade etmenizi bekliyoruz. Turizm büyük bir potansiyelimiz ve spor turizmiyle, sağlık turizmi ile yine yabancı turizmde her alandaki turizmde Adıyaman’ı daha iyi nasıl, nerelere getirebiliriz onların çalışmalarını hep birlikte yapacağız. Bu konudaki değerli görüşleriniz bizim için çok değerli. Onları da bizimle paylaşırsanız elbette ki bizler onlardan istifade edeceğiz. Ben bu güzel organizasyonu düzenleyen başta Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkan’ımız İbrahim Aslan’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Uzaktan yakından gelerek toplantıya teşvik eden arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.”
Yapılan konuşmalardan sonra Adıyaman yöresine ait ezgiler kulakların pasını alırken gece sonunda plaket töreni yapıldı.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN