Kırşehir’de En Çok İşlenen Suçlar Açıklandı

16 Nisan 2022
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
233 defa okundu.
Kırşehir’de En Çok İşlenen Suçlar Açıklandı

Kırşehir Adliyesi, 2021 yılı faaliyet raporuna ilişkin resmi internet sayfası aracılığıyla verileri paylaştı. Kırşehir Adliyesi resmi internet sayfasından derlenen bilgilere göre, Kırşehir’de geçtiğimiz yıl en çok mala zarar verme suçu işlendi.
29 dosyanın oluşturulduğu bu suçu, sırasıyla Taksirle Bir Kişinin Yaralanmasına Neden Olma (21), Herkesin Girebileceği Bir Yerde Bırakılmakla Birlikte Kilitlenmek Suretiyle Hırsızlık (19) takip etti.
Kırşehir Adliyesi’nde Son Beş Yıla Göre Soruşturma Dosya Sayıları 2017 Yılı Gelen Dosya 8850, 2018 Yılı Gelen Dosya 8944, 2019 Yılı Gelen Dosya 9142, 2020 Yılı Gelen Dosya 8099, 2021 Yılı Gelen Dosya 8884 olarak açıklanırken, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu faaliyet raporu sunuşunda yaptığı açıklamasında; ” Yargı hizmetlerinde hesap verebilirliğin ve şeffaflığın geliştirilmesi için, Adlî Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonları tarafından faaliyet raporu hazırlanmasına ilişkin, Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yayımlanan 168 Nolu Genelge uyarınca, Kırşehir Adliyesi ve Mülhakat Adliyelerini kapsayacak şekilde 2021 yılına ait faaliyet raporu Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sisteminden (UYAP) alınan veriler ve birimlerden gelen bilgiler doğrultusunda tanzim edilerek kamuoyunun bilgisine sunulmuştur. Kırşehir Adliyesi’nde 1 Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, 2 Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi ve 13 hâkim olmak üzere toplam 16 hâkim fiilen görev yapmaktadır. Kırşehir Merkez Adliye Binası il merkezinde olup, 1 Ağır Ceza Mahkemesi, 4 Asliye Ceza Mahkemesi, 2 Asliye Hukuk Mahkemesi (4 mahkeme ½), 2 Aile Mahkemesi, 1 Sulh Hukuk Mahkemesi, 1 Sulh Ceza Hâkimliği, 1 İcra Ceza/Hukuk Mahkemesi, 1 Kadastro Mahkemesi ve 1 İnfaz Hâkimliği olmak üzere olmak üzere toplam 17 mahkeme bulunmaktadır.
Yargıya intikal etmiş veya henüz yargıya intikal etmemiş uyuşmazlıkların sulh yoluyla çözümüne ilişkin olarak hukuk davalarında Arabuluculuk, ceza davalarında ise Uzlaştırma Bürosu aracılığıyla yargı yükü hafifletilmeye çalışılmaktadır. Her iki büro da aktif şekilde faaliyet göstermektedir. Adliye personeli göreve başladıktan sonra Devlet Memurluğunun gerekleri doğrultusunda, temel, hazırlayıcı ve staj eğitimleri verilerek yardımcı personel olarak yargılamanın her aşamasında hazır olmaları sağlanmaktadır. Personel ile kurulan diyaloglarla bilgi akışı hızlandırılıp tüm sorunlar çözümlendirilerek personelin daha verimli çalışması amaçlanmaktadır. Komisyonumuz tarafından oluşturulan Kırşehir Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulu aracılığıyla, Kırşehir E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan hükümlü ve tutuklular ile ilgili sorunların tespiti ve çözümünde Ceza İnfaz Kurumu görevlileri ile birlikte değerlendirme ve sorunların çözümü hususunda çalışmalar yapılmaktadır. Mahkemelerden Yargıda Hedef Sürelere uyulması yönünde istenilen belgelerde, Mahkemelerin “Hedef Sürelere” çoğunlukla uymakta oldukları gözlemlenmiştir. 2021 yılı itibariyle Merkez ve Mülhakat Adliyelerde yapılan iş ve işlemlerin açıklandığı, personel ve istatistik bilgilerin şeffaf hale getirildiği bu raporumuzun faydalı olması dileğiyle, adli işlemlerin hızlı, güvenilir, şeffaf ve ön görülen süre içerisinde gerçekleşmesi noktasında emeği geçen değerli Hâkim, Cumhuriyet Savcılarımız ve tüm Yardımcı Yargı Personeline teşekkür eder saygılar sunarım.
Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül ise yaptığı sunuşunda şu detayları aktardı: ” Bir önceki yılda olduğu gibi 2021 yılında da Covid 19 salgını, bireysel ve sosyal faaliyetler yanında tüm kamu hizmetlerinin sunumunu da etkilemeye devam ederken adli hizmetlerin verimli şekilde yürütülmesi için tüm yargı mensupları ve çalışanları tarafından büyük çaba sarf edilmiştir. Her alanda hizmetin en iyisine layık olan aziz milletimizin ve ilelebet payidar kalacağına inandığımız devletimizin hizmetinde olan yargı teşkilatımız, Kırşehir özelinde de hâkim, Cumhuriyet savcısı ve tüm adli personelin katkılarıyla, salgın şartlarına rağmen verimli bir çalışma yılını geride bırakmıştır. Merkez ve mülhakat adliyelerimizin faaliyet raporunda bildirilen çalışmalarına katkı sunan tüm yargı mensupları ve yargı çalışanlarına, raporun hazırlanmasında emeği geçen çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. 2022 yılının öncelikle salgın şartlarının tümüyle ortadan kalktığı, devletimiz, milletimiz ve yargı teşkilatı için hayırlı ve güzel gelişmelerin yaşandığı bir yıl olmasını diliyorum.”

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN