“Ahi Baba Markasının Ete Kemiğe Bürünme Vakti Geldi”

17 Temmuz 2019
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
2670 defa okundu.
“Ahi Baba Markasının Ete Kemiğe Bürünme Vakti Geldi”

“Ahi Baba Markasının Ete Kemiğe Bürünme Vakti Geldi”

Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık merkezlerinden Kırşehir’de, besicilerin de dâhil edileceği sistemle günde 50 ton süt işlenecek tesis kurulması için çalışmalara başlandı.

Selçuk Üniversitesindeki görevinden istifa ederek 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde MHP’den KırşehirBelediye Başkanı adayı olan Doç. Dr. Onur Köksal, seçimde vadettiği “Ahi Baba” süt ürünleri tesisi projesi için somut adım attı.

Armas Otel’de düzenlenen basın toplantısında seçim sürecine de değinen Köksal, ”Gönül birliğimiz var, sevda birliğimiz var. Seçim sürecinde belki konjönktür bunu gerektirdi seçim çalışmalarımızda belki vatandaşlarımıza biz kendimizi çok anlatamadık. Kırşehir’de ki seçim sahnesine belki biraz geç girdik ama bu süreçten sonra Kırşehir’imizi yalnız bırakmayacağız kaderine terk etmeyeceğiz. Bunu yaparken de el ele vereceğiz sırt sırta vereceğiz.” dedi.

“SÜTAŞ’IN BURADA YAŞADIĞI KADERİ AHİ BABA TESİSİ’NDE YAŞATMAYACAĞIZ”

Ahi Baba Sadece İstihdam Anlamında Değil Medyayı da Desteklemek amacıyla büyük destek sağlayacak diyen Köksal, “Bu Hareket Kırşehir İçin Seferberlik Hareketi SÜTAŞ’ın burada yaşadığı kaderi AHİ BABA TESİSİ’NDE yaşatmayacağız.

Milletvekilliği için çalıştığımı düşünenler var. Bu proje seçim vaadimdi fakat bu projeyi hayata geçirmemizin söylenenlerle hiçbir alakası yoktur. Kırşehir’in makus kaderinden kurtulması gerekiyor. Siyasi bir kimliğim var ama biz siyaset üstü davranmak zorundayız. Ben yok biz var. Bu projenin altında siyasi bir amaç gütmüyoruz.”

KIRŞEHİR’DE İNANILMAZ BİR İŞSİZLİK VAR”

“Biz şunu söylemiştik ; Kırşehir’de biz yeni bir marka oluşturacağız.Bu doğrultuda da biz seçilemedik küsüp gidiyoruz demedik.Çevremizdeki arkadaşlarla , iş adamı olan arkadaşlarla diyaloğa geçtik ve sağolsun benim 20 yıllık arkadaşım can yoldaşım iş adamı Doçent Doktor Tolga Çöğürcü hocamla istişarede bulunduk.Kendisine Kırşehir ile ilgili bilgi verdim.Kırşehir’de inanılmaz bir işsizlik var.”

“KIRŞEHİR’DE HERŞEYİ BELEDİYEDEN VE DEVLETTEN BEKLEMEYİN”

“Kırşehir’e ; Tarım ve hayvancılık.Bu yönde ciddi çalışmalar yaptık.Fikrimi Tolga Çöğürcü Hocama açtığımda bana şunu söyledi ; Ahi Evran-ı Veli hazretlerinin hizmet aldığı yer Konya’dır.Kırşehir ise makam yeridir.Sözü yere düşenin şerefi de yere düşer dedik ve kolları sıvadık.Konya’da hali hazırda vitamin süt adıyla çok büyük bir işletmesi de var.Konya’ya yacapağı yatırımı bizlerin talepleriyle istekleriyle dedi ki ; kardeşim biz bu yatırımı Kırşehir’e yapalım.”

“ARTIK AHİ BABA MARKAMIZIN ETE KEMİĞE BÜRÜNME VAKTİ GELMİŞTİR”

Nasıl bir ülker nasıl bir eti nasıl bir torku varsa Kırşehir’in yerli ve milli markası da ”Ahi Baba” olacak diyen Köksal,”Yeter, Kırşehir artık kara talihini yenecek.Daha önce Sütaş’ta , Jant Fabrikasında , Akü Fabrikasında yaşanan durumlar yaşanmayacak.” açıklamasında bulundu.

“300 MİLYON LİRALIK YATIRIMLARA DANIŞMANLIK YAPTIK”

Konya ve farklı illerde tarım ve hayvancılık firmalarına danışmanlık yapan ve süt ürünleri yatırımları bulunan iş insanı Doç. Dr. Tolga Çöğürcü,

“KIRŞEHİR’DE PROFESYONEL BİR YEM FABRİKASI YOK”

İstihdam edecek bir sürü insan olacak diyen Doç. Dr. Çöğürcü, “Kırşehir’de profesyonel bir yem fabrikası yok. Kırşehirli cebindeki yem parasını Kayseri ve Konya’ya veriyor. Bu projeyi diğer illerde uyguladık. Bu sistemi hayali olarak anlatmıyorum. Üç dilde Kırşehir’i Dünya’ya anlatacağız. Bunlar insanların köylere dönüşünü sağlayan projeler.”

“Konya, Amasya, Afyonkarahisar ve Balıkesir’de yaklaşık 300 milyon liralık yatırımlara danışmanlık yaptığını dile getirdi.

Ahi Baba Süt Tesisleri için yapılan teklifi değerlendirerek çalışmalara başladığını, çalışmalarını Kırşehir Valisi İbrahim Akın’a da anlattıklarını vurgulayan Çöğürcü, şunları kaydetti:

“GÜNDE YAKLAŞIK 50 TON KAPASİTELİ SÜT TOPLAMA TESİSİ KURULACAK”

“Bölgede ciddi bir süt potansiyeli var. Günde yaklaşık 50 ton kapasiteli süt toplama tesisi kurulacak. Yer tespiti yapıldı. Start verildiğinde 6 ay içinde tamamlanacak. Bu sisteme besici olarak bin aileyi de dahil edeceğiz. Gerek kredi gerekse sermaye olarak ailelerin süt sığırı teminine katkı yapacağız. Tesis ve sistem tamamlandığında yıllık yaklaşık 36 milyon liralık bir süt bedeli Kırşehir’e katkı yapacak.”

“TOPLAYACAĞIMIZ SÜTLERİ UZAK DOĞU VE ARAP ÜLKELERİNE SATACAĞIZ”

Bu ülkelerde pazar hazır. Bu projede hem kar sağlayan paydaşlarımız olacak hem de istihdam imkânı sağlanacak. Önemli olan Kırşehir’de süt konusunda iyi bir sinerji yakalamak. Ahi Baba süt ürünlerinin etiketlerinde Ahiliğin tanıtımı da yapılacak. ilerleyen zamanda süt sığırlarının yem ihtiyacını karşılamak üzere bin ton kapasiteli modern bir yem fabrikası da kurulacağını da sözlerine ekledi.

BU SİSTEMİ YAPTIK KIRŞEHİR’DE DE YAPACAĞIZ

Söz konusu Ahi Baba Süt Tesislerinin yatırımcısı Tolga Çöğürcü, birçok şehirde bu alanda yatırımlara öncülük ettiklerini.Kırşehir için düşündükleri sistemi daha önce yaptıklarını ve hayal olmadığını açıkladı. Söz konusu üretim tesisi ile ilgili 9 yer belirlediklerini ve inşaatının da 6 ay içerisinde bitirilerek faaliyete gireceğini belirtti.Çöğürcü üretilecek ürünleri yurt dışı pazarına gönderileceğini ve bu ürünlerde Kırşehir’i tanıtımı ile ilgili bilgiler ve resimler de olacağını belirtti.Tolga Çöğürcü ayrıca yapılacak olan tesisin yurt dışı taleplerinin ancak ve ancak 6 da birini karşılayacağını ve yatırımlarının da devam edeceğini belirtti.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN