Başkan Ozan’dan Kırşehir İçin Bir İlk Daha!

4 Temmuz 2018
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
2078 defa okundu.
Başkan Ozan’dan Kırşehir İçin Bir İlk Daha!

Kırşehir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin Kırşehir’de İlk Defa Uygulamış Olduğu Süt Kalite Analizi Desteği Üreticilerin Hesabına Geçti

Başkan Ozan’dan Kırşehir İçin Bir İlk Daha!

Kırşehir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyeleri hayvancılıkta aradığı desteği ve kaliteyi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ozan’da buldu. Yönetim kurulunun başına geçmesiyle girişimleri ve uyguladığı hizmetlerle adından bahsettiren Bülent Ozan Kırşehir’de ilk defa süt kalite analizi yaptırarak üyelerin ek destek almasını sağladı. 2017 yılında 10 baş saf ırk anaç sahibi olan ve sütünü birlik üzerinden pazarlayan işletmelerin sahip olduğu her anaçtan alınan süt örneği birlik tarafından Aksaray Üniversitesi onaylı süt kalite laboratuarında ulaştırılarak analize tabi tutulmuştur. Analiz sonucunda yağ, protein ve somatik hücre oranı belirlenen süt örneklerinden kalite ortalaması uygun olan işletmelere ek destek ödenmiştir. Kırşehir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin 2017 yılında satmış olduğu 7,149,422.00 litre süt için üyelerin hesabına 142.982,00 lira süt kalite destek akışı sağlanmıştır. Ayrıca 2017 yılı içerisinde desteklemeye tabi olarak üyeler 23.316.344 litre süt satışını gerçekleştirmiş; bu sütten 27.792.313,83 TL gelir gelmiş olup bu gelirin 14.283.929,44 liralık kısmı Kırşehir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından pazarlanan sütten elde edilmiştir. 2017 yılı ilimize giren toplam süt destek miktarı ise 1.196.690,77 liradır.

Geniş kapsamlı çalışmalara yönelen Kırşehir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği süt kalite analizinde somatik hücre sayısını incelemeye alarak verim ve kaliteyi düşüren mastitis hastalığını taşıyan anaçları belirleyerek verim artışına yönelik koruyucu önlemeler almıştır. Yönetim kurulu başkanı Bülent Ozan söz konusu konu ile ilgili açıklamalarında şunları kaydetti; ” Birlik bünyesinde kurduğumuz ve kurulum sürecinde olan süt toplama merkezlerimiz ile her geçen gün pazara sunmuş olduğumuz süt miktarı artmakta ve üreticilerin sütünü değerinde piyasaya satışı sağlanmaktadır. 2017 yılında ilimizde ilk defa Süt Kalite Analizi uygulamasını gerçekleştirerek belirlediğimiz işletmelere yönelik çalışmaları yürüttük ve üyelerimizin hesabına bu destekler 30.06.2018 aktarıldı. 2017 yılı bizin için bir tespit aşamasıydı ve uygulanabilirlik konusunda olumlu sonuçlar elde ettik. Bu yıl destekleme işlemini yürüteceğimiz işletme sayısını ve alanı geniş tutmaya karar verdik. Kazanmak için alternatif kaynaklar oluşturuyoruz. Çalışmalarımız alternatif desteklerin sayısını arttırma yönünde ilerliyor.” (Haber: Didem CEYLAN)

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN