Mağdur Yöneticiler, “Vefa Ve Cefanın Karşılığında Bu Durum İle Karşılaşmamız Bizi Hüsrana Uğrattı. Bütün Umutlarımız Başbakanımızın Verdiği Talimatın Yerine Getirilmesini Sağlayacak Olan Milletvekillerimiz Salih Çetinkaya Ve Mikail Aslan’a Bağlı” diyorlar
2002-2010 yıllarını kapsayan 4.129.344,79 TL tutarındaki Vergi Borcu ve Cezalarını içeren Ödeme Emirleri gelmiş ve 7 günlük süre verilmişti. Kimi yönetici mecburun Vergi Mahkemesine dava açarlarken kimi yöneticiler Başbakanın verdiği talimata odaklandı.
06 Ocak 2018 tarihinde şehrimizi ziyaret eden Sayın Başbakanımızın torba yasa ile bu sorun çözülsün talimatı ile umutlanan yöneticiler çıkacak yasaya kilitlendiler.
Mağdur Yöneticiler, ”Kırşehirspora hiç birimiz gönüllü yönetici olmadık. Kimimiz Milletvekillerimizi, kimimiz Valiyi, Kimimiz Belediye Başkanlarının ricasını kıramadık ve yönetimlerde yer aldık.” dediler
Vergi boru ve cezası ile karşı karşıya kalan mağdur Kırşehirspor yöneticileri yasa çıkmadığı takdirde mahkeme harçları ve avukat ücretlerini karşılamak bile bizi zorlarken milyarlarca ödeme emrini nasıl yerine getireceğiz sorusu ile çare arıyorlar.
Başbakanın Kırşehir’e geldiğinde verdiği talimat ile umutlanan yöneticilerin, Kırşehir Milletvekillerinden gelecek sevinçli haber ile bu sorundan kurtulma ümitleri devam ediyor.
Mağdur olan yöneticiler, yakınları ve tüm Kırşehirliler, Milletvekillerini sık sık aradıkları ve mesaj yazarak gelişmeleri öğrenmeye çalıştıkları bilinirken, onlardan gelecek olumlu bir haber ile bayram yaşayacakları günü heyecanla bekliyorlar.
Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kürşat Kodaz başkanlığındaki yönetim 2001 yılından 2004 futbol sezonuna kadar devam etti. 2004 yılında belediye yönetiminin değişmesiyle beraber Yeni Kırşehirspor yönetimine 2004/2005 futbol sezonuna için Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Berat Bıçakçı başkanlığındaki yönetim geldi. 2005/2006 futbol sezonu için, Kırşehir Belediye çalışanı Ekrem Öztürk başkanlığında ve şehrin STK başkanlarından oluşan yönetim geldi. Ancak bir ay kadar yönetimde kaldı. Ekrem Öztürk ve dört yönetim kurulu üyesi yönetim kurulundan istifa etti. Bu istifanın ardından Belediye Başkanı Halim Çakır’ın isteği üzerine kulüp başkanlığına Recep Şanal atandı. İbrahim Kaya’nın başkanlığını yürüttüğü, 2009/2010 sezonunda 3. Lige düşmekten kurtulamadı ve 2010/2011 sezonunda da hızla Amatör Lige doğru yol aldı. 2010-11 sezonu sonunda TFF 3. Lig’den Bölgesel Amatör Lig’e düşen yeni Kırşehirspor Derneği 05.01.2011 tarihinde yapılan genel kurulda yönetim kurulunu oluşturamadı ve mahkeme kararı ile 12.01.2011 tarihinde Kırşehir Sulh Hukuk mahkemesinin kararına göre Kayyıma devredildi. Kurumsal yapısını hiçbir zaman oluşturamayan Yeni Kırşehirspor Kulübü Derneği, yıllarca belediyenin bir odasında ve belediye çalışanlarının desteği ile yürütülmeye çalışıldı. Kurumsal bir arşivi bulunmadığı için dönem içinde farklı kurumlardan denetim için istenen defter ve diğer belgelerin takibi yapılmadı ve gittiği kurumlarda kaldı. 2008 yılında vergi denetmeni tarafından yapılan incelemede defter ve belge eksikliğinin bedelini ağır ödeyen derneğe yüklü miktarda vergi borcu ve cezası geldi. Kulüp, yönetim boşluğundan dolayı bu denetim sonucuna itiraz edemedi ve takipçisi olamadı. Borç ve cezalar faizle yükselmeye başladı.
2011 yılında mahkemece atanan kayyım tarafından ödeme gücü olmamasına rağmen yapılan borç yapılandırmaları bir sonuç getirmedi ve vergi borcu daha çok yükseldi.
Sürekli bir borç söylentisi olmasına rağmen hiçbir yöneticiye bireysel bir borç çıkmadığı ve bildirilmediği için yöneticiler bir girişimde bulunulmadı. Zamanın Vali, Belediye Başkanları ve Milletvekillerinin önerisi, ricası ve talimatları ile derneğin yönetimlerinde yer alan yöneticilerin 2017 yılının son günlerinde başlayan kabusu hala devam ediyor. .
40 Arena Haber Merkezi