Kırşehirde Ankara Caddesinde Bulunan Dükkânda Kullanılmayan Ya Da Ahşap Ürünlerden Ortaya Çıkardıkları Eserler İle Halka Hizmet Veren Yalçın Çetin
ESKİ EŞYALARDAN,“SANAT ESERLERİ “YARATIYOR.
Sanat ustalarının ellerinden mucizeler çıkıyor. Yaratıcı fikirler ile karşınıza çıkardıkları ürünleri hayranlıkla izleyen vatandaşlar ortaya çıkan eserlerin çok yaratıcı ve aşikâr olduğunu dile getiriyor. Evde ya da iş yerinde yani elimizin altında bulunan her üründen farklı farklı şekiller ve detaylar ile mucizevi eserler ortaya koyan Sanat severler maharetli elleriyle ve yaratıcı fikirleri ile kendilerine hayran bırakıyor.
KULLANMAKTAN SIKILIYORSUNUZ AMA…
İlimiz Ankara Caddesinde bulunan dükkânda kullanılmayan ya da ahşap ürünlerden ortaya çıkardıkları eserler ile halka hizmet veren Yalçın Çetin, sanat uıstaları harikalar yaratıyor diyerek; “yaklaşık 2,5 yıldır bu işi yapıyorum. Emekli öğretmenlerimizin yaptığı el işi at arabası, Hacivat karagöz, ip sarmaları vb. gece lambaları gibi. Atık malzemeleri güncelliyoruz. Bir şeyler ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Talep güzel. Farklı ürünler olduğu için dikkat çekiyor. İlgide en çok ahşap ürünlere oluyor. Hiç alakasız bir şekilde beklenmedik ürünleri alanlar da oluyor. İlginç müşterilerimiz de oluyor. Bazılarını emekli öğretmenler yapıyor. Bazılarını da biz yapıyoruz. Hayal gücü çok geniş olması gerekiyor” şeklinde konuştu.
“EVDE KENDİ İMKÂNLARIMIZLA YAPILABİLİR”
Dünyayı kirleten tek canlılar olarak sorumluluk almak zorunda olmamız gerekiyor diyen Çetin; “Bugün çok popüler bazı ev dekorasyonu mağazalarında gördüğümüz eşyaların birçoğunu aslında evde kendi imkânlarımızla da yapabiliriz. Çöpe atıp doğanın sindiremeyeceği şekilde kirliliğe yol açabilecek plastik kaşıklar ve bidonlardan pratik bir şekilde lamba yapmamız mümkün. Aslında ev dekorasyonu için satın aldığımız birçok eşya aynı mantıkla yapılıyor. Koli bantları, tuvalet kâğıtları gibi birçok eşyanın içerisindeki karton ruloları siz de evinizin dekorasyonu için geri dönüştürebilirsiniz. Banyomuzda diş fırçalarımız, makyaj malzemelerimiz ve daha birçok eşyamız için kutulara ihtiyaç duyabiliyoruz. Kendimiz yapabilecekken yenisini almak neden? Evde körelmiş bir rendeniz varsa çöpe atmayın. Bu tip eşyalar ortalama 100 yıl doğada yok olmuyorlar. Onları farklı amaçlar için kullanabilirsiniz. Yeter ki biraz yaratıcı olun. Konserve kutuları da 100 yıldan önce dünyamız tarafından öğütülemiyor. Bu sebeple onları çöpe atmak yerine geri dönüştürebiliriz. Misal bir kaç mandal yardımıyla onlardan saksı ve mumluk olarak faydalanmak mümkün. Dünyamızı kirleten tek canlılar olarak sorumluluklar almak zorunda olduğumuz kesin. En önce kendi evimizden başlayarak doğayı kirletecek eşyaları yeniden kullanmayı öğrenmeli ve tüketim toplumu çılgınlığına kapılmamalıyız. Pekâlâ, çöpe atabileceğimiz eski bir dünya küresi bile lamba olarak kullanılabilir, yeter ki biz isteyelim” diye konuştu.