Kırşehir Belediyespor’un taraftar grubu ’40şehirliler’ sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kırşehir Belediyespor’ un geçmişteki başarıları ve fotoğraflarını yayınladı.
Yeşil Kırşehirspor taraftar grubu 40şehirliler’in Facebook sayfasından yapılan paylaşımda Yeşil Kırşehirspor’un tarihindeki başarıları ve nostaljik fotoğrafları yayınlandı.
Sosyal medyadan Yeşil Kırşehirspor’ un geçmişi ile alakalı yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:
“Biraz geçmişe yolculuk yapacağız. Kırşehirspor’umuzun geçmişteki başarıları ve resimlerini paylaşacağız her hafta ilk olarak Kırşehir tarihi ile başlayacağız.”
“Tarihini bilmeyen, geleceğini çözemez!”
Yeşil Kırşehirspor, 1984 yılında Gölhisarspor adıyla kuruldu. Daha sonra Petlas bünyesine giren kulübün adı Gölhisar Petlasspor oldu.
1997 yılında Petlas’ın Kombassan Holding’e satılmasıyla kulüp Kırşehir Petlasspor adını aldı. Kırşehir’i temsil etmek üzere Konya’da yapılan 3. Türkiye Ligi terfi müsabakalarına katıldı. Turnuvayı birinci tamamlayan kulüp profesyonel Türkiye 3. Futbol Ligine yükseldi. 1999/2000 sezonunda ilk yılı olmasına rağmen ligi 5. sırada tamamladı. 2000/2001 futbol sezonunda ise ilk devrenin sonunda takım, Kırşehir’ e devredildi ve sezonu 7. sırada tamamladı.
Yeni bir yapılanma içerisine giren futbol takımının haziran ayında yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında kulüp ismi ‘Yeni Kırşehirspor’ renkleri ise klasik Kırşehirspor renkleri olan ‘yeşil-beyaz’ olarak değiştirildi.
Yeni Kırşehirspor’ un yönetimine Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Kürşat Kodaz başkanlığında bir ekip getirildi. Bu ekibin oluşturduğu takım 2001/2002 futbol sezonunda 3. futbol ligi 3. grubunda mücadele etti. Sezona 2. lige çıkma parolası ile başlayan takım, ligi orta sıralarda tamamlayabildi. Yeşil-beyazlılar daha sonra 2002/2003 sezonunda Türkiye 3. Futbol Ligi 2. Grubunda mücadele etti. Yeni Kırşehirspor bu grupta güçlü birçok rakibini saf dışı bırakarak sezonu şampiyon tamamladı ve 2. Lig B. Kategorisine yükseldi.
2003/2004 futbol sezonunda 2. Lig B. Kategorisi B Grubunda mücadele eden Kırşehirspor, sezonun büyük bir bölümünde şampiyonluğun en güçlü adayı olarak kendini gösterdi. Buna karşın sezonun sonlarına doğru takımın en önemli destekçisi konumundaki belediye yönetiminin yerel seçimlerin ardından değişmesiyle birlikte resmi olmasa da Kırşehirspor yönetimi de değişti. Bu değişiklik takımın başarısını engelledi ve Kırşehirspor ligi zirve yarışının uzağında tamamladı.
2004/2005 futbol sezonuna yine şampiyonluk parolasıyla giren Kırşehirspor yönetimi Belediye Meclisi Üyesi Berat Bıçakçı başkanlığında oluşturuldu. Yönetimin tecrübesizliği ile Kırşehirspor bu sezonu büyük bir borç batağına itilerek orta sıralarda tamamladı.
2005/2006 futbol sezonu için oluşturulan Ekrem Öztürk başkanlığındaki yönetim, ancak bir ay kadar yönetimde kaldı. Destek alamadıklarını ve önceki yönetimin bıraktığı yüklü miktardaki borcu neden olarak gösteren Ekrem Öztürk ve birkaç arkadaşı yönetim kurulundan istifa etti. Bu istifanın ardından Belediye Başkanı’nın isteği üzerine kulüp başkanlığına Recep Şanal atandı. Yeni oluşturulan yönetim bir önceki yönetimin hatalarını tekrarlamaya başladı. Tecrübeden yoksun bir şekilde bilinçsizce yapılan transferler ve teknik direktör seçimindeki hatalar Kırşehirspor’ u sıkıntılara soktu. Yapılan uyarı ve eleştirileri dikkate almayan Kırşehirspor yönetimi belediye başkanına yakın birkaç kişinin emrinde hareket etti. Sonuçta Kırşehirspor bu sezonu Aksaray’da oynanan olaylı maçta rakibiyle 1-1 berabere kalarak son anda ligde kalarak tamamladı.
2006/2007, 2007/2008 ve 2008/2009 futbol sezonlarında da hep son anda küme düşmekten kurtulan yeşil-beyazlılar, 2009/2010 sezonunda maalesef 3. Lige düşmekten kurtulamadı.
HABER: AYHAN KURU