10 Temmuz 2014 Tarihinde 52 kurucu üye tarafından kurulan ve kısa adı AS-ÇED olan (Aquae Saravenas (Kırşehir Çevre, Ekoloji, Araştırma ve Eğitim Derneği) İlk olağan kurulunu yaparak, 18 Ekim 2014 tarihinde yapılan olağan kurul ile aktif hale geldi.
Kurucu üyelerin tamamının katıldığı kurula tek liste ile giren Mustafa Bağ toplantıya katılan tüm üyelerin oyunu alarak AS-ÇED’in ilk yönetim kurulu Başkanı oldu.
Yönetim kurulu Başkanlığına seçilen Mustafa Bağ kurucu üyelerine teşekkür etikten sonra şu açıklamayı yaptı:
‘Bizler başarılı bir kadroyuz.
Aramıza yeni katılan arkadaşlarımızla daha güçlü olacağız.
Geçmişte farklı bir STK içinde Kırşehir’de çok şeyleri başardık, katkı sağladık.
Bugünde Kırşehir’e 4 bin yıl önce verilmiş olan bu güzel ismin altında da çok şey başaracağımıza inanıyorum.
Bizim hedeflerimiz var. amaçlarımıza uygun kanun ve yasalara saygılı Topluma Hizmet çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
ilgi ve birikimlerimizi paylaşacağız.
Bizler topluma gönüllü hizmet uygulayıcılarıyız.
Çok laf üretmek yerine çalışacağız.
Üreteceğiz. AS-ÇED lokal bir kuruluş olmayıp, Kültürel ve Çevresel bazda Kırşehir dahil Türkiye ve Uluslar arası arenada çalışma yapmak amacıyla kurulmuştur’
‘ AMAÇ; ÇEVREYİ KORUMAK VE KIRŞEHİR’İ TANITMAK ‘
AS-ÇED üyeleri Yerelde, Ulusalda ve Uluslararası platformlarda Çevresel oluşumları anlatabilecek yetiye ulaşmış çevresel ve doğasal faktörleri bilen deneyim sahibi üyeler tarafından kurulduğunu söyleyen Bağ, “ ‘Aquae Saravenas’ ismi Kırşehir’e 4 bin yıl önce Hititler tarafından verilmiş isimdir.
Bu ismin anlamı çok büyüktür “ diyen Mustafa Bağ sözlerine şöyle devam etti:
‘ Bizlerin amaç ve hedefleri var.
Öncelikli olarak Kırşehir Coğrafi sınırları içinde bulunan KÜLTÜR ve ÇEVRE zenginliklerini korumak ve tanıtmak.
aban hayatının doğal yaşam ortamlarında soyları tehdit ve tehlike altında olmaksızın varlıklarını sürdürebilmeleri için çalışacağız.
İnsan odaklı kirlenmenin önüne geçerek, bu konuda eğitsel ve örnek çalışmalar üreteceğiz.
Dünya Çevre Örgütleriyle aynı platformda buluşarak ülkemizi, kentimizi ve kuruluşumuzu en iyi şekilde tanıtımını yapmaya devam edeceğiz. Mücadelemizi etkin ve dayanak noktalarıyla sürdüreceğiz. Küreselleşme ve Sürdürülebilirlik kavramları çevresel yapılanma içinde tüm alanlara yansıyan, Toplumsal yaşamın bir gerekliliği olarak ortaya çıkmış olan ve tüm Dünya’da Kentlerin, Teknoloji, Endüstri, Turizm, Enerji, Kimya ve Tarım vb birçok örnekle birlikte öne çıkan Çevre kavramı, birçok örneğin sürdürülebilir olması farklı alanlarda örnek nitelikler olarak kabul görmesini sağlamaktır.
AS-ÇED kapasite gelişimini yurt içi ve dışı platformlarda bilgi ve tecrübeye dayalı sürdürürken, bizlerin hedefinde örnek çalışmalarıyla Türkiye STK sıralamasında amacına uygun ETKİNLİK ve FAALİYET yapabilen ilk 10 STK’dan birisi olmak vardır.
AS-ÇED Kırşehir Gençliğine yönelik AB proje ortaklıkları kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürecektir. AS-ÇED Üyeleri olarak sizler Akademik tecrübeye sahip olan yurt dışında 3 Türkiye Genelinde 9 Üniversite ile toplamda 12 üniversitede yapılan kongre ve konferanslara bildiri ve posterlerle katılarak, 9 bilim kitabında yer aldınız.
AS-ÇED Projelerini AB, Komşu ülkeler ve Afrika ülkeleri STK ve Gruplar üzerinden yoğunlaştırarak yaygınlaştıracaktır.
Bu projelere öncelikli olarak Kırşehir’de yaşayan dezavantajlı gruplar ile Sosyal Engelli Gençler dahil edilecektir. AS-ÇED üyeleri kendilerine AB ortaklık Projeler kapsamında AB, AMERİKA, ASYA, YENİ ZELANDA ve AFRİKA kıtası ülkeleri hedef seçilecektir. AS-ÇED Proje ve Entegrasyon çalışmalarıyla Ülke ve Kent tanıtımına ve Ekonomisine katkı sağlayacaktır. AS-ÇED Ülkesini, Kentini ve kendisini Tanıtma ve Anlatabilme ve temsil edebilme yetisine ulaşmış üye kitlesine sahip bir STK’dır. AS-ÇED bu anlayış çerçevesinde kentsel, bölgesel, ulusal ve Uluslar arası platformlarda çalışmalarımızı yürüteceğiz “ dedi.