Tören Gerçekleşti

6 Nisan 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
487 defa okundu.
Tören Gerçekleşti

 

bilgiislem2017

Ağız ve Diş Sağlığı Setlerinin Dağıtım Töreni Gerçekleşti

Sağlık Bakanlığı Diş Sağlığı Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen “Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller” projesi kapsamında Süleyman Türkmani İlkokulu’nda öğrencilere Ağız ve Diş Sağlığı Seti, (fırça – macun) dağıtıldı ve fırçalama ile ilgili broşürler ve bilgilendirmeler yapıldı.

Programa Kırşehir Vali Yardımcısı Sayın Fehmi Sinan Niyazi, Kırşehir İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Bekir Demirbaş, İl Sağlık Müdürü Dr.Selçuk Büyüker, İl Milli Eğitim Müdürü Şevket Karadeniz Okul İdarecileri, Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Şube Müdürü Bekir Çelik, Diş Hekimi Ebru Aydemir Kılıçaslan,  öğretmen ve öğrenciler katıldılar. Öğrencilere diş ve diş eti hastalıklarının en sık rastlanan sağlık sorunu olduğundan ve dişlerimizi korumanın öneminden bahsedildi. Ardından öğrencilere diş fırçası setleri dağıtıldı.

Aynı zamanda Sağlık Bakanlığı’nın ağız ve diş sağlığına yönelik farkındalığı arttırmak ve diş fırçalama alışkanlığını pekiştirmek maksadıyla 81 ilde sürdürülen flor vernik uygulamaları,  fırça macun dağıtımları ve ağız diş sağlığı eğitimleri tüm hızıyla devam etmektedir.İl bazında Kırşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen uygulamada 2016-2017 eğitim öğretim yılı içerisinde anasınıfı, ilkokul 1. Ve 2. Sınıf öğrencilerine vernik uygulaması yapılmakta; anasınıfı ilkokul 1.2.3.4. sınıf öğrencilerine ise fırça macun setlerimiz dağıtılmakta.

HABER MERKEZİ

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN