Çalıştay Tamamlandı

3 Nisan 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
407 defa okundu.
Çalıştay Tamamlandı

0_28

“Türkiye Öğrenci Meclisi Çalıştayı” Ahi Evran Doğa Kampında Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Gençlerin Katılımları İle Gerçekleşti

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim İl Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan “Türkiye Öğrenci Meclisi Çalıştayı” Ahi Evran Doğa Kampında gerçekleşti.

31 Mart 1-2 Nisan tarihleri arasında Ahi Evran Doğa Kampında düzenlenen “Türkiye Ögrenci Meclisi Çalıştayı” programına Türkiye’nin dört bir yanından 45 genç katıldı.

Çalıştayın ilk günkü açılış programı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emre Aslan’ın katılımları ile gerçekleşti. Açılış programının ardından 3 oturum halinde devam eden Çalıştay; Demokrasi ve Katılım, İnternet ve Sosyal Medya ve Gençlerin Sosyo-Kültürel hayata uyumu konuları ele alındı. İkinci gününde  Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tayyip Kahyaoğlu ile Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Kazım Ceylan katıldı. 3 gün boyunca devam eden çalıştayda gençler, boş zamanlarında Ahi Evran Doğa Kampında bulunan sosyal ve kültürel bir çok etkinliğin yanı sıra çalıştayın son günde Kırşehir  gezisi ile programı tamamlamış oldular.

Çalıştayın amacı; Ülkemizin ihtiyaç duyduğu zeki ve ahlaklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak, gençlerin sorun, ihtiyaç ve beklentilerini gençlerle birlikte ele almak ve çözümler üretebilmek, gençlerimizle birlikte bugünün ve yarının fikren, ruhen ve bedenen güçlü nesillerini ve güçlü Türkiye’sini inşa edebilmek. Gençlerimizin toplumsal varlığımızın devamı, milli, manevi, sosyal ve kültürel normlarımızı edinip benimsemeleri ve insanlık adına yeni medeniyet değerlerini üretebilecek düzeyde katkı sağlamaları beklenmektedir. Toplumsal birlik ve beraberliğimiz adına bunun gerçekleşmesi hayati bir önem taşımaktadır. Bu noktada bizlere düşen en önemli görev okuyan, düşünen, konuşan, tartışan, özgüveni olan, etik ve insani değerlere sahip çıkan, birikimini gelecek nesillere aktarmak üzere sürekli geliştiren bir gençlik yetiştirmektir.

HABER MERKEZİ

 

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN