Sorunlar Ele Alındı

23 Mart 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
347 defa okundu.

kaman-da-ceviz-yetistiriciliginde-yasanan-sorunlar-ele-alindi

“Ceviz Yetiştiriciliğinde Yaşanan Sorunları” Görüşmek Üzere Toplantı Yapıldı

 

Kaman Kaymakamlık toplantı salonunda Kaman Kaymakamı Murat Girgin başkanlığında, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürünün organizasyonu ile “Ceviz Yetiştiriciliğinde Yaşanan Sorunları” görüşmek üzere toplantı yapıldı.

Toplantıya Ahi Evran Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Sebahattin Yılmaz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Sevim ile birlikte teknik personellerinden Ziraat Mühendisleri; Dr. Derya Duran Gökalp, Serdar Korkmaz, Murat Ağı ve  Ceviz Derneği’nden Deniz İkizoğlu, Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden İbrahim Şahin, İlyas Şentürk, ceviz yetiştiriciliğinde önde gelen çiftçilerden Özcan Kulaksız, İsmail Karaca, Oktay Baran, Ahmet Aydeniz, Mehmet Şimşir katıldı.
Toplantıda ceviz yetiştiriciliğinde ana sorunlar başta olmak üzere, Kaman’da yerel çeşitlerin veriminin arttırılması, ilkbahar geç donlarından korunmak amacıyla yapılması gerekenler, coğrafi işaretlemenin gerekliliği, marka değerinin korunması, kalifiye eleman eksikliği gibi konularında bilgi alışverişinde bulunulmuştur. Ayrıca toplantı sonunda bu konularda daha detaylı ve geniş katılımlı toplantıların düzenlenmesine karar verildi.

HABER MERKEZİ

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN