Yasaklar Başlıyor

9 Mart 2017
0 Yorum Yapıldı Yorum Yaz
561 defa okundu.

olta avcılığı 2

 

Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Av Yasaklarının Başlayacağını Belirtti

Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü su ürünleri av yasağı hakkında açıklama yaptı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: “1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa bağlı tebliğler gereği İlimizde ticari ve amatör su ürünleri av yasakları 15 Mart 2017 tarihinde başlayacak olup 15 Haziran 2017 tarihine kadar devam edecektir.
İlimiz sınırları içerisinde yer alan Hirfanlı, S.Küçükboğaz, Çoğun Baraj Gölleri ve Mucur Yeniköy Göletinde ticari su ürünleri avcılığı yapılmakta olup, söz konusu avlak sahalarında yasak süresince su ürünleri avcılığı yapılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında  İlimizde ki tüm su kaynaklarında amatör balıkçılıkta yasaktır.
İlimiz su ürünleri av sahalarında İl Müdürlüğümüz su ürünleri denetim ekipleri tarafından yürütülmekte olan kontrol faaliyetleri av yasağı süresinde de artarak devam edecektir. Ticari ve amatör su ürünleri avcılığı yapan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için su ürünleri av yasaklarına uymaları hem kendi menfaatleri hem de su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır.
Kaçak su ürünleri avcılığıyla mücadelede başarıya ulaşılabilmesi için vatandaşlarımıza da büyük görev düşmektedir. Unutulmamalıdır ki en büyük denetçi tüketicinin kendisidir. Su ürünleri kaynaklarımızın korunması ve sürdürülebilir olmasına katkıda bulunmak için kaçak olarak avlanmış, semt pazarlarında veya seyyar tezgâhlarda satışa sunulmuş su ürünlerinin satın alınmaması kaçak avcılık faaliyetlerini de azaltacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

 

Haber Merkezi

 

Anahtar Kelime:
YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN