Ankara’da Hakim olarak görev yapan Kırşehirli Murat Bahadır’ın, tamamen yaşanmış öykülerden oluşan “Aynı Bozkırın Çocukları” isimli kitabı Karina Yayınevi tarafından basılarak raflardaki yerini alıp okuyucusuyla buluştu.
Önsözünü Dünya Kırşehirliler Derneği Başkanı Ünal Kaya’nın yazdığı Ankara’da Hakim olarak görev yapan Kırşehirli Murat Bahadır’ın, tamamen yaşanmış öykülerden oluşan “Aynı Bozkırın Çocukları” isimli kitabı Karina Yayınevi tarafından basılarak raflardaki yerini alıp okuyucusuyla buluştu. Kitap piyasayı çıktığı günden itibaren büyük ilgi görmeye başladı.1.5 YILLIK EMEĞİN ÜRÜNÜKırşehir’in Mucur İlçesi Tataryeğenağa Köyü’nde doğan ve Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapan Murat Bahadır’ın “Aynı Bozkırın Çocukları” Kitabı, 15 hikayeden oluşuyor. Murat Bahadır, Karina Yayınevi tarafından basılan Aynı Bozkırın Çocukları kitabı hakkında şunları söyledi, “Yaklaşık 1,5 yıllık zorlu bir çalışmanın ürünü olan anı-hikaye kitabım “Aynı Bozkırın Çocukları”nı rahmetli babamın anılarından yola çıkarak kurguladım. Toplam 188 sayfa olan kitabın içerisinde 15 adet hikaye yer alıyor. Hikayelerde ağırlıklı olarak anne sevgisi, evlat sevgisi, hayvan sevgisi, öğretmenliğin toplumdaki yeri ve önemi, doğa ve çevre bilinci, misafirperverlik, Türk kültüründe atın önemi, kaybolmaya yüz tutmuş nostaljik mesleklerden çerçilik ve seyyar berberlik, sağlığın insan hayatındaki önemi gibi muhtelif konular hikayeleştirilerek genelde mizahi bir üslupla aktarılmaya çalışılmıştır.
BÜYÜK BEĞENİ VE KEYİFLE OKUNACAĞINA İNANIYORUM
Bahadır sözlerini şöyle tamamladı “Kitabım Ankara’da bulunan Karina Yayınevi tarafından basılmış olup yayınevinin internet sitesinden satışa sunulmuştur. Kadim Kırşehir bozkır ve Anadolu kültürünün hemen hemen tüm renk ve unsurlarına yer vermeye gayret gösterdiğim kitabımın insanlar tarafından büyük bir beğeni ve keyifle okunacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.Murat Bahadır kitabı ile ilgili kaleme aldığı önsözünde şu ifadelere yer veriyor; Dünyaya tekrar tekrar baktığımız yerdir hatıralar, hafızalarda biriken… Babamın hafızasından dökülen hatıralar da Anadolu insanının dünyasında tanıdık bir pencere açıyor.“Babam ve arkadaşlarının, koca bozkırın altını üstüne getirdikleri ‘geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer’ kıvamındaki bazen bu kadar da olmaz dedirten bir kısmı gerçek bir kısmı ise kurgu masal tadındaki maceraları…” burada bir araya geliyor.Bu maceralarda, ta o uzaktaki çocukluk ve ilk gençlik günlerine uzanıyor; bir çerçinin peşine düşüp yumurta ile alışveriş yaptığını anlatıyor, oradan da seyyar köy berberliğine soyunuşuna kahkahalar eşlik ediyor.Her hikayenin başkahramanı olduğu gibi başkahramanın da arkasında, hafızalarda yeşeren tüm hatıralarda büyük paya sahip bir anne var. Bozkırın anneleri birbirine benzer; aynı çetin ve zorlu koşullarda emektarlık eder, omuzları üzerinde koca bir yaşamı taşırlar…“Çocuk denebilecek kadar küçük bir yaşta köye gelin gelen babamın annesi Emine Hanım, her biri bozkırın çile kiliminde nazlı bir motif olan cefakâr ve fedakâr Anadolu kadınlarından sadece biriymiş.”Her birinden ayrı bir ders çıkarılacak Kırşehir ve genel olarak İç Anadolu yöresine özgü söz kalıpları, deyimler ve atasözleriyle zenginleştirilmiş bu hikâyelerde, arkadaşlığın, kardeşliğin, tecrübenin, yaşamın düşe kalka olduğunun izlerini bulurken; bazen de durup düşündüren, düşünürken güldüren kendine has söylemlere de ulaştırıyor…“Mucur ve havalisinde, bir yere vaktinden önce gidenler için ‘Şuna bak ya Mahmut Çavuş’un şapkası gibi gelip oturmuş’ denmeye başlamış” diyerek keyifli okumalar sunuyor.
MURAT BAHADIR KİMDİR?
1974 Kırşehir Doğumlu olan ve Murat Bahadır 1978 yılında ailesiyle birlikte gittiği Almanya’dan 1984 yılında yurda kesin dönüş yaptı. İlk, orta ve lise tahsilini memleketi Kırşehir’de tamamladıktan sonra 1993yılında girdiği İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1999 yılında mezun oldu. Stajını 2001 yılında tamamlayarak Ankara Barosu Avukatı olarak meslek hayatına başladı. Askerlik görevini 2002 yılında yedek subay olarak tamamladı. Bir süre Ankara’da serbest avukat olarak çalıştıktan sonra 2005-2011 yılları arasında Türk Sağlık Sendikası Genel Merkez Avukatı olarak görev yapı.“4/B Sözleşmesi Personel Uygulamaları Rehberi” isimli ilk kitabını 2010 yılında yayımlayan hemşehrimiz Murat Bahadır, 2011 yılında avukatlıktan hakimlik mesleğine geçerek Ağrı-Patnos, Bartın-Amasra ve Gaziantep’te hakim olarak görev yaptı. 2020 yılından itibaren Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapan Murat Bahadır, evli ve bir çocuk babası. Orta derecede İngilizce ve Almanca biliyor.