Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele edecek olan temsilcimiz Mucurgücü tarafından her yaz açılan ‘Yaz Futbol Okulu’ bu sene Haziran’da başlıyor.
Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günleri Mucur Sahasında başlayacak olan Yaz Futbol Okulu 2 grup halinde gerçekleştirilecek. 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 Doğumlu çocukların katılabileceği yaz futbol okulunda antrenmanlar belirtilen günlerde 17.00 ve 19:30 saatlerinde başlayacak. Yaz futbol okuluna katılacak öğrencilere ilk olarak temel futbol bilgisi öğretilerek, fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak antrenmanlar yaptırılacak. Yaz Futbol Okulu süresince devam edecek antrenmanlarda yetenekli olan öğrenciler ise Mucurgücü’nün alt yapısında forma giyme şansı bulacak.
Yaz boyunca devam edecek yaz futbol okuluna Mucur dışından tatile gelen öğrencilerinde katıldığı öğrenilirken, kayıtlarında yaz boyunca devam edeceği bildirildi.
YAZ OKULUNUN FAYDALARI
Çocuklar okulların kapanması ile aylardır hayalini kurduğu ödevsiz bir tatilin planlarını yaparken, aileler de çocuklarının tatili nasıl değerlendirmesi gerektiğine karar vermeye çalışıyor. Çocukların hem dinlenmeleri hem de farklı hobiler edinerek eğitilmelerini sağlayan yaz okulları da işte tam bu noktada aileyi destekliyor.
Gençlikspor’un uzman antrenörleri : “Yaz okullarının amacı, sadece tatil çocuğun eğlenmesi ve heyecanlı tecrübeler yaşaması değil; aynı zamanda sosyal, duygusal ve yeteneksel gelişimlerine katkıda bulunmaktır.” diyor.
YAZ OKULUNA GİDEN ÖĞRENCİ NELER KAZANIR?
Çocuklar aynı ortamda yaşayarak birbirlerine destek olur ve arkadaşlık kavramının önemini anlarlar.
Okullarda öğretilen becerilerle sorumluluk duygusu kazanan çocukların özgüveni artar, ileride anlatacak anılara sahip olurlar.
Spor ya da diğer aktiviteler aracılığıyla yeteneklerini geliştiren çocuklar, daha sağlıklı bir bünyeye kavuşurlar.
Özellikle doğayla iç içe yapılan aktiviteler ile çocuklara tabiat sevgisi aşılanır.
Kendi ilgi alanlarını daha iyi anlayan çocuklar, kariyerlerine yönelik daha iyi plan yaparlar.
Çocukların paylaşımcı, maceracı ve araştırmacı yönleri ortaya çıkar.
“Ayrıca Yaz okulları, çocuğunuzun liderlik, özgüven ve yaratıcılıklarını geliştirmek, grup içerisinde iletişimi ve ekip çalışmasını güçlendirmek için hazırlanmıştır. “ diyen uzmanlar yaz okulunun önemini vurguladı.
YAZ OKULLARININ ÇOCUĞUN KİŞİLİĞİNE KATKILARI NELERDİR?
BAŞKALARINA SAYGI: Sosyal aktivitelere katılan öğrenciler birbirlerine saygı duymayı, aldıkları sorumluluklar ve edindikleri deneyimler sayesinde birlikte çalışmayı öğrenirler.
Ekiple yapılan aktivitelerde hedeflere ulaşan ve başarı gösteren gençler, ödüllendirilir ve dayanışmanın yanında birbirlerine saygı duymayı da öğrenirler.
KENDİLERİNE SAYGI:
Öğrencinin sosyal ve güvenilir bir ortamda katıldığı aktiviteler pozitif bir kişilik edinmesini, başarıyı yakalamasını ve kendisine saygı duymasını sağlar.
HOŞGÖRÜ: Grup ile yapılan aktivitelerde değişik kültürlerden gelen öğrenciler aralarındaki farkın aşılamaz olmadığını yaşayarak öğrenirler. Bu deneyim, farklılıklara saygı duymayı öğretirken hoşgörülü olmalarını da sağlar.
KİŞİLİKLERİNİ BULMAK:
Sosyal aktiviteleri iyi hazırlanmış bir yaz kampı programı, çocuklara ve gençlere kendilerini ifade etme özgürlüğü ve daha iyi tanıma fırsatı verir. Öğrencilerin, ailelerinden uzakta kendilerini her türlü ifade edebilecekleri bir ortamda bulunmaları onlara, kendi ayakları üzerinde durmayı öğretirken ruhsal gelişimlerinde ve kişiliklerini bulmada da olumlu katkılar sağlar.
(Haber Merkezi)