Kırşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü, 557 projeye 15 milyon 639 bin 651,4 TL hibe desteği sağlandığını açıkladı.
Kırsal kalkınma desteklemeleri açıklandı. Desteklemelerin açıklamasının ardından Kırşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü, açıklama yaparak, Kırşehir’e ne kadar hibe desteği verildiğini açıkladı.
Kırşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Tarım ve Orman Bakanlığımız Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı dahilinde 2021-2022 Dönemindeki başvurulardan, Bakanlık Merkez Değerlendirme Komisyonunca yapılan değerlendirme neticesinde Kırşehir ilimizden toplam 557 proje kabul edilerek 15 milyon 639 bin 651,4 TL hibe desteği sağlandı.
hayırlı olsun.
Altyapı yatırım (makine ekipman) projeleri başvuruları açıklandı. Asil ve yedek listeler, İl Müdürlüğümüz ilan panosu ve internet sayfasında 29 Nisan 2022 tarihi itibariyle 5 (beş) iş günü süre ile ilan edilmiştir. Hak kazanan başvuru sahipleri, 5 iş günü bitimini (11 Mayıs 2022) takip eden günler içerisinde 11-24 Mayıs 2022 tarihleri arasında hibe sözleşmesi imzalamak için İl Müdürlüğümüze başvuru yapacaktır. Hibe sözleşmesi imzalama yükümlülüklerinin yerine getiren yatırımcılar tarafından talep edildiği takdirde askıya çıkılma gününden itibaren 24 Mayıs 2022 tarihine kadar hibe sözleşmesi imzalayabilir. Hibe sözleşmesi imzalamak için son tarih 24 Mayıs 2022 17.00’dir. Başvuru sahiplerine ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacaktır” açıklamasını yaptı.
Kırşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün resmi sitesinde yatırımcının başvuruda sisteme yüklediği evraklar ve ek olarak alınacak belgeler şöyle açıklandı:
Yatırımcının başvuruda sisteme yüklediği evraklar; Gerçek kişiler/nüfus cüzdanı kopyası/nüfus kayıt örneği, tüzel kişi başvurularında tüzel kişiliğe ait sermaye pay oranlarını gösteren en son yayımlanmış ticaret sicil gazetesi onaylı sureti, Bakanlık sistemine kayıtlı olduğuna dair belge, başvuru sahibi adına kayıtlı traktör ruhsatı fotokopisi, Tüzel kişilerde yetkilendirilen kişiye ait imza sirküler, alınacak makine ekipmanın proforma faturası ve teknik özelliklerini bildirir belge, varsa yerli malı belgesi, tüzel kişilerde kâr-zarar hesabı ve son üç yılın bilanço hesapları (Başvuru yılında faaliyete geçenler hariç), tapu belgesi ile tarımsal işletmeyi tevsik edici belgeler (Tapu fotokopisi, vb.), tüzel kişiler için idari ve mali açıdan kamudan bağımsız olduklarına dair taahhütname, gerçek kişiler için kamu görevinde bulunmadıkları ve kamu personeli olmadıklarına dair taahhütname, adli sicil kaydı belgesi (Tüzelde yönetim kurulu üyelerine).
Ek olarak alınacak belgeler; Başvuru formu ve ekleri, SGK ve vergi borcu olmadığına dair belgeler, ikametgâh belgesi (İkametgah kırsal alanda/köyde olacak), Taahhütname-1 (İl Müdürlüğünde İmzalanacak), taahhütname-5 (genel taahhütname) (il müdürlüğünde imzalanacak), servis bilgileri listesi (yükleniciden alınacak), başvuru ücreti makbuzu (il müdürlüğünü veznesinden alınacak), döner sermaye makbuzu (il müdürlüğünü veznesinden alınacak) (Haber Merkezi)